Published On: joi, aug. 24th, 2017

Presedintele Frantei vine azi in Romania. Drastice masuri de securitate in Bucuresti

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, vine azi in Romania, urmand sa aiba convorbiri si o conferinta de presa comuna cu presedintele Klaus Iohannis. Seful statului francez va vizita Muzeului National al Satului „Dimitrie Gusti”. Vizita presedintelui Frantei in Romania aduce si unele dintre cele mai drastice masuri de securitate. Serviciul de Paza si Protectie, ofiteri SRI si mascati din trupele speciale vor sa fie siguri ca Emmanuel Macron, liderul uneia dintre cele mai lovite tari europene de terorism, va fi in siguranta in Bucuresti.

Paza lui Emmanuel Macron pe teritoriul tarii noastre va incepe inca de pe pista aeroportului Otopeni si se va termina cand seful statului francez va parasi Romania.

Ovidiu Marincea, purtatorul de cuvant al SRI: „Avem echipe de interventie contraterorista si pirotehnica la aeroport, atat la plecari, cat si la sosiri”.

Emmanuel Macron va fi preluat de agentii SPP imediat dupa coborarea din avion. Presedintele Frantei ajunge in Romania putin dupa ora 12.30. Va fi primit la salonul oficial al Aeroportului Otopeni. Apoi se va indrepta spre Palatul Cotroceni pe un culoar securizat, pe Drumul National 1. Ovidiu Marincea, purtatorul de cuvant al SRI: „Avem o echipa in alarma de interventie contraterorista cu un dispozitiv complet. Asta inseamna si asalt, inseamna si lunetisti. Avem echipe care patruleaza prin Bucuresti, in anumite zone. Si avem, evident, sprijin informativ pe care il oferim de fiecare data celorlalte institutii ale statului, fiecare dupa atributiile sale”.

Presedintele Frantei va fi vegheat si de la inaltime. Pe toate cladirile inalte adiacente traseului vor fi amplasati lunetisti.

De monitorizarea traseului se vor ocupa ofiterii Serviciului Roman de Informatii. Sunt ajutati de politisti rutieri si mascati din trupele speciale. Ofiterii de la Paza si Protectie vor avea intotdeauna o varianta de urgenta pentru traseul initial. Orice eveniment neprevazut poate schimba directia coloanei oficiale.

Emmanuel Macron va putea admira si replica faimosului Arc de Triumf de pe Champs-Élysées. De data aceasta in Bucuresti, pe soseaua Kiseleff.

Primul drum al lui Emmanuel Macron va fi la Palatul Cotrocenui. Aici se va intalni cu presedintele Klaus Iohannis. Piata Victoriei se va transforma si ea intr-o fortareata. Aici, zona este supravegheata de pe cladirile inalte. La Guvern, presedintele Frantei se va intalni cu premierul Mihai Tudose. Vizita presedintelui francez va dura doar cateva ore.

Programul in Romania al presedintelui francez:

12.30 – Sosirea presedintelui la aeroportul Henri Coanda din Bucuresti.

13.00 – Ceremonie oficiala de primire de catre presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni

13.20 – Intalnire bilaterala cu presedintele Romaniei

14.00 – Intalnire in format extins la nivel de delegatii

14.30 – Conferinta de presa comuna a celor doi sefi de stat

15.00 – Dejun de lucru a presedintelui francez cu premierul Mihai Tudose, la Vila Lac 1

16.15 – Receptie a comunitatii franceze. Discurs al presedintelui francez.

17.30 – Vizita a celor doua cupluri prezidentiale la Muzeul Satului “Dimitri Gusti”

18.20 – Intalnire a presedintelui cu reprezentanti ai comunitatii de afaceri franceze

19.30 – Receptie oferita de presedintele Romaniei la Palatul Cotroceni, in prezenta invitatilor francezi si romani din lumea economica si culturala

21.50 – Sosire la aeroportul Varna

Sursa>digi24.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>