Published On: mar, aug. 22nd, 2017

Premierul Tudose le da o lovitura celor care ies la pensie si se reangajeaza la stat castigand zeci de mii de lei / Tudose: “Din toamna vor fi obligati sa aleaga: salariul sau pensia!”

Premierul Romaniei, Mihai Tudose, a dezvaluit, in exclusivitate in emisiunea "Subiectiv" de la Antena3, ca, din toamna, vor fi luate masuri care sa-i vizeze pe cei care s-au pensionat, dar care au si salariu de la stat. Seful Guvernului a anuntat ca Legea pensiilor va fi promovata in aceasta toamna si va regla si aspectele legate de cumulul pensie-salariu.

Intrebat la Antena 3 daca mai este posibil ca o persoana care iese la pensie sa se reangajeze a doua zi la stat si sa castige cumulat zeci de mii de lei din pensie si salariu, Tudose a raspuns: "Astazi, cand stam de vorba, da, inca este posibil. A fost un prim pas aceasta stopare a cresterilor nebunesti si a acelui procent fata de ultimul salariu in plata. Pe legea pensiilor, in aceasta toamna, doamna ministru Olguta Vasilescu va regla si aceste lucruri".

Totodata, chestionat daca va fi obligativitatea de optare intre pensie si salariu, Tudose a afirmat: "Da, va fi pe legea pensiilor".

Ministrul Muncii anunta, la inceputul lunii august, ca se gandeste la masuri pentru blocarea cumulului pensiei cu salariul, pe care il considera incorect. Astfel, spunea, ministrul, cei care s-au pensionat sa se bucure de pensie, iar daca isi mai doresc un job sa se reorienteze, eventual, catre mediul privat.

"Lucrul acesta va trebu sa se incheie: sa cumulezi salariul de la stat cu pensia de la stat. Pentru ca, este clar, e un principiu incorect. Te-ai pensionat, la revedere! Poti sa te duci in privat, eventual. Cu siguranta, vom lucra si la aceasta decizie", declara atunci ministrul Muncii.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>