Published On: mar, aug. 15th, 2017

Premierul Tudose, catre romanii plecati in strainatate: “Am convingerea ca aveti de ce sa va intoarceti”

Premierul Mihai Tudose si-a intrat in rolul de internaut, chiar daca este in vacanta. Prim-ministrul a intrat in dialog cu romanii care aveau nelamuriri despre noile reglementari privind tele-munca.

Mihai Tudose i-a raspuns si unei femei plecate din tara, care il intreba ce oportunitati ar avea daca s-ar intoarce in Romania.

"Am convingerea ca romanii aflati la munca peste granite au de ce sa se intoarca acasa, iar experienta si cunostintele acumulate in strainatate sunt bine primite in domeniile dumneavoastra. Va asteptam cu drag inapoi acasa si avem incredere ca impreuna putem contribui la o Romanie mai buna!”, afirma seful Guvernului, in concluzia postarii sale.

El prezinta in comentariul postat pe pagina de socializare intrebarile primite de la familia de romani. "Doamna Maria Palliu are o intrebare foarte buna si cred ca intereseaza pe multi romani care au ales sau au fost nevoiti sa munceasca in strainatate. Ma intreaba 'Daca eu si sotul meu dorim sa ne intoarcem in tara, putem gasi loc de munca bine platit? In Bucuresti? Eu in domeniul sanatatii si sotul meu ca jurist? Unde lucram castigam bine, dar sufletul ne este tot acasa, tot cu tara noastra in suflet traim pe aici. Imi doresc sa stiu daca chiar se fac pasi spre a se oferi locuri de munca bine platite ca sa ne putem intoarce? Multumesc pentru raspunsul dvs. Presupun ca il voi si primi. Maria si Ion Palliu…'.

Premierul le explica celor doi romani ca in sanatate este nevoie de oameni bine pregatiti, iar cresterea remuneratiei cadrelor medicale va continua, iar in domeniul juridic "sunt oportunitati numeroase atat in mediul public, cat si in cel privat"

"Stiu ca este greu in strainatate si nu de bine ati plecat din tara, dar ma bucur ca sufletul si gandul va este tot in Romania. Tot timpul avem nevoie de oameni bine pregatiti in toate domeniile, dar mai ales in domeniul sanatatii, unde am demarat o ampla campanie pentru a remedia problemele sistemice, inclusiv in ceea ce priveste remuneratia cadrelor (de la inceputul anului, salariile au crescut cu 15% si vrem sa continuam sa le crestem — Legea salarizarii unitare prevede cresteri salariale semnificative)", argumenteaza premierul.

Totodata, el concluzioneaza ca lucrurile in tara ''merg intr-o directie buna''. "Romania pe care vrem sa le-o oferim familiilor si copiilor nostri este una intr-o continua dezvoltare economica si sociala, iar lucrurile merg intr-o directie buna (rata somajului este la un minim istoric, puterea de cumparare a castigului salarial mediu creste, exporturile sunt la maxime istorice)", mai spus seful Guvernului in postarea respectiva.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>