Published On: mie, aug. 30th, 2017

Premierul Tudose: “Am refuzat sa-mi pun leafa pe card, bancile iau comisioane si taxe si ca ai trecut prin fata bancii / Terente era mic copil pe langa banci”

Premierul Mihai Tudose a declarat pentru Romania TV, din ce motive refuza sa-si primeasca salariul pe card. Acesta a spus ca a avut o experienta neplacuta cu bancile in trecut, motiv pentru care nu isi mai doreste sa le plateasca comision atunci cand efectueaza diferite operatiuni. Mai mult acesta a adaugat ca celebrul bandit Terente “era mic copil” pe langa bancile din ziua de azi.

“Personal, eu am avut niste experiente cu bancile. Am avut un cont in banca cu o suma minora, 500 de dolari, si dupa doi ani m-a sunat banca sa-mi spuna nu doar ca nu mai am am banii, ci ca mai trebuie sa mai dau eu 50 de dolari ca de fapt comisionul cu care au avut grija de ei, i-au pazit, i-au dus la toaleta noaptea sau le-au dat sa bea apa cand le era sete a mancat fondul si trebuie sa mai aduc si eu niste bani de acasa. Din momentul asta eu am zis «Iertati-ma, dar Terente era copil pe langa voi! Chiar era baiat bun»”, a relatat Tudose.

El a spus ca indiferent de experienta sa personala, ca prim-ministru este indreptatit sa pune probleme legate de modul in care bancile isi prezinta situatia financiara.

”Atunci a fost pozitia mea ca persoana fizica. Ca prim-ministru, spun asa: ca noi trebuie sa facem niste lucruri in tara asta. Am vorbit de educatie, de spitale, de drumuri. Daca tu imi spui ca esti banca, specializata pe profit, lucrezi cu banii nostri ti spui ca n-ai profit? Cred ca ai o problema (…) Iertati-ma, dar ajunge! Cu cele 486.000 de miliarde de comisioane, de taxe de smecher, de taxe ca ai trecut prin fata bancii, ca intri in banca si apoi mare taxa ca poate vrei sa iesi, de taxa intretinere cont s.a.m.d.”, a mai adaugat Tudose.

Primul-ministru Mihai Tudose a exprimat, in mai multe randuri, dubii legate de exactitatea raportarilor facute de banci privind situatia lor financiara, adaugand ca este posibila chiar avertizarea populatiei in legatura cu siguranta depozitelor la bancile care au declarat pierderi ani la rand.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>