Published On: vin, aug. 25th, 2017

Premierul Mihai Tudose: “Vizita presedintelui Frantei in Romania este extrem de importanta pentru dezvoltarea relatiilor bilaterale”

Premierul Mihai Tudose i-a oferit, ieri, un dejun de lucru in onoarea presedintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macron, aflat in vizita in Romania, ca parte a turneului regional pe care presedintele francez il face in aceste zile.

”Vizita presedintelui Frantei in Romania este extrem de importanta pentru dezvoltarea relatiilor bilaterale, indeosebi in domeniul economic, precum si pentru consolidarea cooperarii in plan european, in dosarele de interes major pentru ambele parti”,  considera premierul Mihai Tudose.

In cadrul dejunului de lucru au fsot abordate aspecte privind cooperarea in sectoarele economic, energetic, cercetare si cultural. Premierul Mihai Tudose a prezentat progresele economice ale tarii noastre, masurile luate de Guvern in acest domeniu si oportunitatile de investitii, in conditiile in care Romania a inregistrat in trimestru al doilea o crestere economica de 5,9%, cea mai mare din UE.

Aderarea Romaniei la Spatiul Schengen a fost un alt subiect de interes, avand in vedere ca tara noastra indeplineste conditiile tehnice, decizia fiind in acest moment la nivel politic, iar tara noastra se bazeaza pe sprijinul constant al partenerului traditional, Republica Franceza. 

Pregatirea Sezonului cultural Romania-Franta, desfasurat in perioada 1 decembrie 2018-30 iunie 2019, care va marca Centenarul crearii Romaniei moderne si va oferi sansa unei mai bune cunoasteri a tarii noastre in plan extern, a fost un alt subiect discutat de cei doi.

Delegatia romana condusa de prim-ministrul Mihai Tudose a fost compusa din ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, ministrul Economiei, Mihai Fifor, secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Externe, seful misiunii de onoare, George Ciamba, ambasadorul Romaniei in Franta, Luca Niculescu, rectorul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti, Sorin Cimpeanu, membru al Camerei Deputatilor, consilierii de stat Florin Vodita, Gabriel Andronache, Felix Rache.

De cealalta parte, din delegatia franceza condusa de presedintele Emmanuel Macron au facut parte ministrul Afacerilor Europene, Nathalie Loiseau, ambasadoarea Frantei in Romania, Michèle Ramis,  Seful Statului Major particular al Presedintelui, Amiral Bernard Rogel, consilierii Philippe Etienne, Clément Beaune, Barbara Frugier, Nicolas Jegou.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>