Published On: vin, aug. 4th, 2017

Perchezitii DIICOT la biroul sefului Jandarmeriei Romane / Marian Corcodel este acuzat de camatarie si santaj

Marian Corcodel, seful bazei de Administrare si Deservire a Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane a fost retinut de procurorii DIICOT sub acuzatia de camatarie si santaj, el urmand sa fie prezentat judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti cu propunere de arestare pentru 30 de zile. Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii au gasit in biroul comandantului aproximativ 250.000 lei cash.

De asemenea, in acest dosar, un alt angajat al Jandarmeriei va fi cercetat sub control judiciar sub aceleasi acuzatii.

Procurorii DIICOT au facut joi dimineata perchezitii care au vizat un grup infractional specializat in camata si delapidare. Actiunea DIICOT s-a desfasurat la 12 imobile din Bucuresti si din Ilfov, sapte dintre acestea fiind sediile unor institutii publice.

“La data de  03.08.2017  procurorii  Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura  Centrala  impreuna cu ofiteri de politie din cadrul M.A.I. – I.G.P.R. –D.C.C.O. au efectuat un numar de 12 perchezitii imobiliare (din care 7 locatii la sediul unei institutii publice) pe raza municipiului Bucuresti si a judetului Ilfov, in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unui  grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunilor de camata, delapidare si alte infractiuni aflate in competenta acestei unitati de parchet.

In cauza exista suspiciunea rezonabila ca  incepand cu anul 2011 si pana in prezent, mai multe persoane din cadrul Bazei de Administrare si Deservire a Jandarmeriei Romane, au constituit un grup infractional organizat, acordand cu imprumut, in mod repetat,  diverse sume de bani unor debitori, percepand dobanzi considerabile si de asemenea si-au insusit fara drept bunuri si valori apartinand unitatii din cadrul careia faceau parte.

Actiunea a fost desfasurata cu sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane – Brigada Speciala de Interventie Bucuresti ”Vlad Tepes” si al M.A.I.”, se arata in comunicatul DIICOT.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>