Published On: vin, aug. 4th, 2017

Pana la inceperea EUTANASIERII maidanezilor, brailenii sunt invitati la cel mai mare targ de adoptie din sud estul tarii / Marian Dragomir: “STOP! FARA CAINI PE STRAZILE DIN BRAILA!”

targ_adoptie_caini_infobrailaIeri, in cadrul unei conferinte de presa primarul Dragomir a anuntat ca va incepe eutanasierea maidanezilor agresivi si bolnavi in padocuri, pentru a putea ridica cainii de pe strazile brailene. Dupa acest anunt, edilul sef a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook cu o statistica a sterilizarilor din 2014 pana in prezent si a persoanelor muscate de maidanezi in 2016 si 2017. Totusi, pana la implementarea acestei masuri extreme si nepopulare printre unii, edilul sef le ofera sansa celor care chiar iubesc patrupedele sa adopte un caine, la targul organizat de Primarie in perioada 11-12 august.

Citeste si: Se incepe EUTANASIEREA MAIDANEZILOR / Marian Dragomir: “Vom eutanasia permanent tot ce inseamna caine agresiv si bolnav”

“STOP! FARA CAINI PE STRAZILE DIN BRAILA!

Consider ca este un moment in care un primar trebuie sa isi asume faptul ca nu trebuie sa fie iubit, ci trebuie sa ia masuri pentru rezolvarea unor probleme din orasul pe care il administreaza, pentru oamenii care l-au ales !!!

2014 – 611 sterilizari, 2015 – 2.161 sterilizari, 2016 – 919 sterilizari, 2017 – 595 sterilizari, pe baza de parteneriat, fara costuri pentru Primaria Braila

Cainii sterilizati sunt in continuare in oras, musca si daca sunt sterilizati. Cele doua adaposturi sunt aproape pline.

2017 – Peste 700 de reclamatii primite

2016 – 1284 de braileni au fost muscati de caini – 146.841 lei

2017 – 764 de braileni muscati de caini – 64.490 lei

In aceste costuri nu sunt incluse frica si trauma unei persoane muscate de un caine.

Nu vreau sa ne gandim ce inseamna pentru un copil sa fie muscat de caini sau mutilat.

Vom incepe procedura legala in adapost prin eutanasierea cainilor agresivi, a cainilor care nu pot fi adoptati din cauza comportampentului lor, a celor bolnavi, unde tratamentul presupune doar o cheltuiala foarte mare.

Sunt convins ca, in perioada urmatoare, nu o sa fiu cel mai iubit dintre braileni, dar sigur vom rezolva o problema a tuturor. Este legala procedura. Este o masura dura, drastica, nu e una populara pentru un primar. Sunt ferm convins ca multi braileni nu vor fi de acord, dar poate cei mai multi, cei tacuti, vor aprecia aceasta decizie.

Primul pas pe care il facem in perioada urmatoare este unul prin care dam posibilitatea tuturor celor care iubesc cainii sa si demonstreze, deoarece a arunca un os de la etaj nu inseamna dragoste fata de caini. Organizam de Zilele Municipiului, in 11 si 12 august, intre orele 16:00 -19:00, un targ de adoptie a cainilor fata stapan. Mi-as dori sa fie cel mai mare targ de adoptie nu din Braila, ci din sud-estul Romaniei, ca toti cei care scriu pe Facebook ca iubesc cainii, toti cei care ii hranesc, sau toti cei care ii agreseaza pe cei care ii ridica de pe strada, sa vina sa adopte un caine. Si eu voi fi la acest targ si voi adopta un caine” a scris Marian Dragomir.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>