Published On: mie, aug. 30th, 2017

O braileanca a murit dupa ce a fost ciupita de tantari / Medicii nu au mai putut s-o salveze dupa ce a fost infectata cu virusul “West Nile”

Virusul “West Nile”, care este transmis de intepatura tantarului facut doua victime la nivel national in acest an, una in Braila si una in judetul Olt. In perioada 9 mai – 25 august 2017, la nivel national au fost inregistrate 6 cazuri de infectie cu virusul “West Nile”. Celelalte 4 cazuri s-au inregistrat in judetele Galati, Giurgiu, Sibiu si Vrancea, toate persoanele infectate fiind trecute de 50 de ani.

In cazul decesului din Braila, este vorba de o femeie de 52 de ani din municipiu, care a ajuns la spital in stare grava, avand meningita. In ciuda eforturilor medicilor de a o salva pe femeie, acesta a decedat pe 15 august. Dupa testele efectuate de medicii braileni s-a constatat ca femeia fusese infectata cu virusul, dupa ce a fost ciupita de tantar. Mai mult, medicii sunt in alerta dupa ce la spital s-a prezentat o alta persoana suspecta ca ar fi infectata cu West Nile. Medicii asteapta rezultatele analizelor pentru a confirma acest lucru.

Ce este virusul West Nile?

Virusul West Nile este un virus din familia Flaviviridae, care se gaseste atat in regiunile tropicale cat si in cele temperate. Principala cale de infectie la om este prin muscatura unui tantar infectat. Dar, virusul West Nile nu se transmite de la om la om, nu se ia prin atingere sau sarut. Totusi, virusul West Nile este si o cauza de boala febrila care, ocazional, determina meningita aseptica si encefalita severa, infectii frecvente in randul copiilor si batranilor.

Sindromul de febra determinat de virusul West Nile se deosebeste de alte sindroame prin aparitia frecventa a unei eruptii maculopapulare, concentrata pe trunchi si a unei adenopatii (inflamarea ganglionilor).

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>