Published On: mie, aug. 23rd, 2017

„Nu e normal” ca in Romania sa fie peste 2000 de scoli fara autorizatie/ Parintii sa nu isi duca copiii la scolile fara autorizatie, a afirmat ministrul Educatiei,Liviu Pop

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a declara astazi pentru Digi24, cu o luna inaintea inceperii anului scolar, ca in nicio scoala neautorizata nu ar trebui lasati copiii. Declaratia ministrului a fost facuta in contextul in care Consiliul Local al sectorului 5 al Capitalei a decis demolarea Scolii nr. 141, al carei tavan s-a prabusit in luna mai a acestui an.

„Nu e normal” ca in Romania sa fie peste 2000 de scoli fara autorizatie, a afirmat ministrul Educatiei, Liviu Pop, la Digi24.

El a adaugat ca se fac eforturi ca in doi ani sa fie reabilitate toate unitatile de invatamant cu probleme si realizate constructii noi, pana acum fiind alocati pentru aceste actiuni sase miliarde de lei.

„Am investit 6 miliarde de lei anul acesta, am dat bani pentru reabilitarea de unitati scolare si constructii de scoli noi”, a precizat el.

Intrebat ce le-ar spune parintilor cu copii care invata in scoli neutorizate, ministrul i-a sfatuit „sa nu-si duca pe copii in scolile respective”.

„Sper sa nu se intample evenimente cand incepe anul scolar”, a mai spus el.

Potrivit Ministerului Educatiei, in septembrie anul trecut, 4.221 de scoli n-au avut avize de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si nici autorizatii de la Directiile de Sanatate Publica.

Astazi, cu mai putin de o luna pana la inceperea unui nou an scolar, problemele au fost rezolvate in mai putin de jumatate dintre cladiri. Astfel, peste 2.600 de unitati nu indeplinesc normele de securitate impuse de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta. Si, pentru ca nu exista timp, bani si, in multe cazuri, nici interes pentru remedierea problemelor, vor functiona asa in viitorul an scolar.

Desi sunt periculoase pentru securitatea dascalilor si a elevilor, legea nu permite sistarea activitatii in cladirile scolare neautorizate de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>