Published On: joi, aug. 3rd, 2017

Ministrul Educatiei nu renunta manualul de sport / Liviu Pop vrea manual de sport la toate clasale din invatamantul preuniversitar

Liviu Pop, ministrul Educatiei Nationale, spune ca noul manual de Educatie fizica si sport, introdus in premiera in acest an la elevii de clasa a V-a, a fost realizat pe baza sugestiilor specialistilor de la Academia Romana si de la facultatile de profil din tara, iar elevii vor face miscare ca si pana acum, nu vor primi teme si nici lucrari de control la aceasta materie, sustine Digi24.

Acest manual este un instrument care ii ajuta in procesul educativ pe profesori, pe parinti si pe elevi. Toti trei actorii au de castigat. Nu vad care este in fond problema ca exista un manual. Nu da nimeni lucrare de control la Educatie fizica din manual. Nu se dau teme pentru acasa sau teme de vacanta din manual”, a precizat ministrul Pop, vineri, intr-o conferinta de presa. Ca masura de incurajare a orelor de Educatie fizica si sport, ministrul spune ca ia in calcul sa existe manual pentru aceasta materie, pentru fiecare an de studiu, de la gimnaziu si pana la terminarea liceului. Ministrul Pop spune ca acest manual se introduce ca urmare a schimbarii programei scolare, fiind predat in majoritatea statelor Uniunii Europene.

“Intr-adevar parerile sunt pro si contra neavand toate informatiile. Majoritatea statelor din UE au manuale de Educatie Fizica pentru clasa a V-a. Va dau un singur exemplu, Franta are din clasa a intaia manual pentru Educatie Fizica. Daca va uitati la continutul manualului, el este util si pentru parinte si elev si pentru profesor. Si de aceea am postat pe pagina mea de socializare, un link cu unul dintre manuale pentru a incerca sa explicam acest lucru. Nu este decizia Ministerului Educatiei Nationale. Aceste programe au fost facute de experti ai Academiei Romane, alaturi de CNEE si ISE, doua institutii care se ocupa de elaborarea programelor scolare si rescrierea programului scolar. Este pentru prima data in Romania cand am introdus manualul pentru disciplina Educatie fizica si sport”, a spus Liviu Pop.

Ministrul Educatiei Nationale anunta ca Guvernul va continua sa realizeze si sa doteze salile de sport, despre care spune ca nu sunt suficiente in prezent.

“Si cu manual si fara manual, salile de sport trebuie sa le facem. In 31 august o sa avem o radiografie cu profesorii de sport si salile de sport. (…) Nu sunt suficiente sali de sport pentru procesul educativ”, a adaugat ministrul Educatiei.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>