Published On: mie, aug. 30th, 2017

Mihai Tudose se implica in scandalul manualelor: “Pleaca copilul la scoala de zici ca se muta de acasa”

Prim-ministrul Mihai Tudose a vorbit in direct la Romania TV, in cadrul emisiunii Andreei Cretulescu, despre scandalul manualelor care este in prim plan in aceste zile. Acesta a spus ca nu se vor mai rescrie manuale anual, deoarece “Stefan cel Mare nu mai are vreo lupta si nici Pitagora nu se gandeste la o alta teorema”. Mai mult, acesta isi doreste si ca ghiozdanul elevului sa nu mai fie burdusit cu carti si caiete atunci cand pleaca de acasa. Pentru e evita problemele cu tiparitul si "batalia editurilor", Tudose propune ca manualele sa se faca la Monitorul oficial, pentru ca sunt de importanta nationala.

"E mai simplu manualul de sport. Doua tumbe si gata. Va trebui in aceasta toamna sa stabilim care sunt manualele. Sa facem cate doua manuale de materie. Nu mai rescriem manuale in fiecare an ca Stefan cel Mare nu mai are vreo lupta si nici Pitagora nu se gandeste la o alta teorema. Pleaca copilul la scoala de zici ca se muta de acasa. Are nu stiu cate caiete si manuale. Toate problemele au fost generate de batalia editurilor. Sa fim normali la cap si sa facem manualele la Monitorul oficial ca sa incheiem subiectul. Sunt de importanta nationala.

Manualul de sport… Toata lumea l-a criticat pe domnul ministru Liviu Pop pentru el. Domnul ministru a fost mai delicat si nu a spus ca el a fost obligat sa-l faca, fiindca asa l-a pus cineva in program anul trecut, cand niste baieti mai tehnocrati un pic au spus ca ne trebuie manual de sport.

Culmea este ca nu-i deloc un demers pentru educatie. Este un business. Cu caiete suport, cu fituici suport, o nebunie completa. Genereaza o multime de bani care pleaca de la buget, genereaza niste ghiozdane de pleaca copilul de acasa de parca fuge de acasa, ca trebuie sa aiba doua manuale, plus cele sase caiete, plus cele opt fascicule suport. Doresc sa avem manualul tip, fixat si apoi tiparit de toate editurile, daca nu se poate", a spus premierul Tudose.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>