Published On: vin, aug. 25th, 2017

Mihai Tudose: “Romania este o tara care incepe sa conteze din ce in ce mai mult pe plan european”

Dupa vizita oficiala e presedintelui Frantei, Emmanuel Macron, in Romania, premierul Mihai Tudose a scris un mesaj pe o retea de socializare, in care a spus ca tara noastra devine tot mai importanta in angrenajul Uniunii Europene. Acesta a spus ca nu a fost intamplator faptul ca prima tara din Europa de Est a fost Romania. Mai mult, acesta a mai adaugat ca in 2017 Romania va atrage mai multe fonduri europene decat se preconizase la inceputul anului, depasind suma de 5,2 miliarde de euro.

“Romania este o tara care incepe sa conteze din ce in ce mai mult pe plan european, datorita rezultatelor bune confirmate de toate institutiile abilitate. Am devenit un partener serios de discutii, iar faptul ca presedintele Frantei a ales tara noastra pentru a face prima vizita intr-un stat din Europa de Est nu este intamplator.

Am spus mereu ca nu exista cetateni europeni de mana intai si de mana a doua si m-am bucurat sa vad ca presedintele Macron este puternic ancorat in aceasta idee a respingerii divizarii dintre Est si Vest si a promovarii unor politici europene inclusiv la nivelul tuturor statelor membre. Este un om cu o viziune moderna, de care Europa avea nevoie in acest moment. L-am asigurat pe Emmanuel Macron ca Romania este pregatita, mai ales in contextul preluarii presedintiei UE in 2019, sa contribuie substantial la acest proiect politic comun, care sa pastreze unitatea si sa asigure respectarea si protejarea drepturilor si libertatilor cetatenilor nostri.

Romania va atrage, in 2017, mai multe fonduri europene decat ne-am asteptat la inceputul anului. Cred ca vom depasi 5,2 miliarde de euro anul acesta. Acesti bani vor intra in tara si vor fi folositi pentru dezvoltarea Romaniei. Am deblocat toate fondurile, am autorizat toate autoritatile de management si folosim la maximum specialistii pe care ii avem pentru a creste nivelul de trai al romanilor”, a scris Mihai Tudose.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>