Published On: lun, aug. 7th, 2017

Marian Dragomir si-a mutat atentia de la maxi-taxi la taxiuri / Toate taxiurile mai vechi de 10 ani vor disparea din Braila si din 2018 taxiurile care vor intra pe piata vor fi albe

Dupa ce mai mult timp atentia primarului Dragomir a fost indreptata spre operatorii de maxi-taxi din oras, mai multe trasee ale acestora fiind preluate de Braicar, in ultima conferinta de presa edilul sef a spus ca in atentia lui au intrat si taxiurile. Acesta sustine ca din anul 2018 toate taxiurile noi, care vor aparea in Braila, vor fi de culoare alba. Totusi, cele prezente in oras care au agreerea de la RAR isi vor desfasura activitatea avand culoarea existenta pana la expirarea respectivei agreeri. Mai mult, Dragomir a subliniat si faptul ca in viitorul apropiat in Braila nu vor mai exista taxiuri mai vechi de 10 ani, pentru ca acest lucru contravine legislatiei in vigoare.

“Vom avea cateva schimbari importante pe zona de taxiuri in urmatorul sens: toate masinile care astazi sunt taxiuri vor putea sa desfasoare activitatea specifica atat timp cat au agreerea la RAR, iar din 2018, toate taxiurile care vor intra nou pe piata vor avea culoarea alba si vom emite in acest sens o hotarare de Consiliu Local, astfel incat sa avem o identitate vizuala si pentru taxiuri.

Ca sa nu existe niciun fel de confuzie in acest domeniu, sa nu se faca interpretari, toate taxiurile care astazi opereaza, pana la sfarsitul perioadei lor, vor putea sa opereze in continuare (n.r. – cu aceeasi culoare). Dar din 2018, toate taxiurile care vor intra pentru a desfasura aceasta activitate in municipiul Braila, vor avea culoarea alba. Principalul lucru este ca am avut aceasta agreere in proportie de 99%, in discutiile cu ei.

Eu consider ca este un lucru bun pentru a nu mai avea o multitudine de culori in statii si pentru a fi si mai usor de recunoscut. Pe alta parte ei aveau probleme cand omologau si inmatriculau aceste masini deoarece de la RAR nu li se dadea foarte usor agreerea avand in vedere faptul ca se interpreta ca nuanta de galben taxi este de mai multe tipuri si atunci prin hotarare de Consiliu Local ca si in alte orase putem sa reglementam si noi aspectul acesta.(…) Am mai avut o discutie pentru atentionarea celor care folosesc taxiuri mai vechi de 10 ani. Avem foarte multe taxiuri in Braila mai vechi de 10 ani, lucru care contravine legislatiei. Acestia vor primi notificare, astfel incat sa-si cumpere masini noi. Nu am dorit sa intram in forta si sa le impunem scoaterea masinilor actuale si cumpararea unora noi, deoarece reprezenta un efort financiar foarte mare pentru ei”, a spus Marian Dragomir.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>