Published On: joi, aug. 3rd, 2017

Marian Dragomir pune biciul de societatile de salubrizare din oras: “A fost o perioada in care am fost mai bland, poate. S-a terminat acea perioada”

Astazi, in cadrul unei conferinte de presa primarul Marian Dragomir a spus ca va pune piciorul in prag in ceea ce priveste mai multe subiecte de interes pentru braileni. Acesta a spus ca va incepe eutanasierea cainilor agresivi si bolnavi din padocuri, ca saptamana viitoare va rezilia contractul cu firma “Telor”, cea care se ocupa de reabilitarea Caii Galati, dar si ca in urmatoarele zile va purta o discutie cu reprezentantii societatilor de salubrizare din oras. Acesta a spus ca mai multi angajati ai Primariei si de la SUPAGL au facut realizat o monitorizare in ultimele saptamani in ceea ce priveste situatia colectarii gunoiului, iar rezultatul acestei monitorizari a fost unul dezamagitor.

“Si eu am o mare nemultumire vis-à-vis de modul de comportare al societatilor de salubrizare. Am vazut o monitorizare in ultimele saptamani cu angajati de la Primarie si SUPAGL si constatarile nu sunt dintre cele mai bune. Constatarile sunt cele pe care le vedem cu totii prin oras. De ani de zile societatile de salubrizare din oras sunt penalizate cu 15% din factura, deoarece nu efectueaza colectarea selectiva. Acesta penalizare se mentine si astazi si o sa se mentina si in viitor pana cand acestia vor incepe sa o faca la modul efectiv. Urmeaza sa avem saptamana viitoare o intalnire cu dansii, pentru a le prezenta ce am gasit in urma acestei monitorizari si a incepe sa le aplicam acestor societati amenzi pentru faptul ca nu respecta, din punctul nostru de vedere, capacitatile de stocare, ca nu inlocuiesc containerele stricate, pentru ca a fost o perioada in care am fost mai bland, poate. S-a terminat acea perioada. E perioada in care voi redeveni cel pe care il stiati de anul trecut.

Am tot considerat, la un moment dat, ca vorba buna si discutiile amicale pot sa aiba si rezultate. Cu unii nu pot avea. Se vede pe Calea Galati, se observa la societatile de salubrizare – si atunci terminam cu vorba buna si intram cu coercitia, cu amenda. Imi pare foarte rau, nu mi-as fi dorit niciodata sa ajungem sa dam amenzi firmelor de salubrizare, dar daca dansii nu acorda orasului din care castiga bani atentia cuvenita, aceasta este situatia. I-am atentionat de multe ori, m-am saturat si eu, si dvs, brailenii la fel si intram pe o zona de amenda. Nu doar pentru ceea ce priveste colectarea selectiva, ci si pentru ca masinile merg neingrijite prin oras, pe faptul ca nu curata si nu spala o data pe luna containerele de gunoi, pe faptul ca acestea nu au capac si imprastie mirosuri, etc”, a spus Marian Dragomir.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>