Published On: lun, aug. 28th, 2017

Lansare de carte la Biblioteca Judeteana “Panait Istrati”

Jurnalistul si scriitorul Rasvan Popescu lanseaza joi, 31 august, ora 17.00, la Biblioteca Judeteana "Panait Istrati" din Braila volumul "Pestele cu aripi", aparut la Editura Cartea Romaneasca.

Prezinta: prof. Viorel Coman

Modereaza: dr. Claudiu Eduard Braileanu

Despre volumul "Pestele cu aripi", autorul afirma ca "este dedicat conditiei artistului si raportului cu alti oameni. Sunt proze noi si mai vechi, un fel de ecouri literare ale intamplarilor care m-au marcat. Pretentios spus, este o devenire prin literatura."

Nascut la 31 mai 1962, Rasvan Popescu este scriitor, jurnalist si scenarist. Pana in 2000, cand si-a inceput activitatea de membru al Consiliului National al Audiovizualului, a lucrat ca jurnalist de presa scrisa si radio BBC, redactor sef la TVR si purtator de cuvant al Guvernului si apoi al Presedintiei Romaniei.

Rasvan Popescu a absolvit Facultatea de Geologie din Bucuresti in 1987 si a obtinut o diploma in jurnalism la Universitatea de Stat din California. Este membru al Uniunii Scriitorilor, autorul volumelor "Subomul" (1991), "Omul cu cioc si gheare" (1994), "Prea tarziu" (1996), "Purtatorul de cuvant" (jurnal, 2002), "Femeia visurilor" (2004), "Niste ciori vopsite-n rosu" (publicistica, 2006), "Oameni care nu conteaza" (2015).

A scris scenariile filmelor: "Prea tarziu", dupa romanul omonim, in regia lui Lucian Pintilie; "Terminus paradis",  regia Lucian Pintilie; "Razboi in bucatarie", dupa o povestire din volumul de debut;  "Subomul", film TV, regia Marius Barna; "Faimosul paparazzo", dupa romanul "Omul cu cioc si gheare", regia Nicolae Margineanu; "Noro", regia Radu Gabrea, "Femeia visurilor", regia Dan Pita.

Va asteptam la Sala "Fanus Neagu", et.3, la sediul Bibliotecii din Piata Poligon, nr.4 !

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>