Published On: lun, aug. 7th, 2017

Ion Rotaru(PSD) spera sa nu existe contestatii care sa blocheze podul peste Dunare / Daca lucrurile vor evolua pe un fagas normal la anul vor incepe lucrarile

Recent, presedintele PSD Braila, senatorul Ion Rotaru, a declarat intr-o conferinta de presa, ca realizarea cat mai rapida a podului peste Dunare este foarte importanta. Acesta a spus ca pana la finalul acestei saptamani, mai exact pe 11 august, ora 16:00, se pot depune oferte privind proiectarea si executia podului. Rotaru spera ca nu vor exista contestatii, care sa conduca intr-un final la un blocaj al investiei.

Contractul va fi atribuit in baza celui mai bun raport calitate-pret, iar durata acestuia va fi de 114 luni. Astfel, 18 luni sunt alocate proiectarii, 36 de luni executiei lucrarilor, iar perioada de garantie va fi de minimum 60 de luni. Proiectul de investitie, cu o lungime totala de 23,413 km cuprinde inclusiv proiectarea si executia drumului principal Braila — Jijila si a drumului de legatura cu DN22, Smardan — Macin.

“Speram sa fie de bun augur, sa avem competitori, sa fie depuse oferte. Cei care si-au exprimat intentia de a participa la licitatii au avut si niste contestatii, legat de caietul de sarcini si au primit raspunsul ca atare. Vom vedea cum se finalizeaza. Avem speranta si dorinta ca lucrurile sa mearga intrun ritm normal, procedural din punct de vedere legal, dar sa nu avem nenorocirea care s-a intamplat in perioada de contestatii, care va genera evident blocaj. Publicarea pe SEAP a acestui proiect care inseamna proiectare si executie va genera scurtarea unor termene. Pentru ca aveam situatii in care veneam cu proiectare si abia apoi ieseam cu executia, si atunci lucrurile intarziau. Daca merg intr-un ritm pe care il asteptam cu totii, sursa de finantare, stiti foarte bine ca exista si probabil ca, undeva pe la anul, o sa avem sansa sa inceapa aceste lucrari”, a spus Ion Rotaru.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>