Published On: lun, aug. 28th, 2017

Inscrie-te la voluntariat, pentru copiii din centre de plasament!

Programul educational “Ajungem MARI” a prelungit apelul la voluntariat pana la 31 august! Apelul este adresat oamenilor de bine care cred in educatie si intr-un viitor mai bun pentru copiii din centre de plasament! Prin 3 ore pe saptamana voluntarii le pot oferi copiilor sansa de a invata matematica, de a trece examenul de bacalaureat, de a iubi engleza, de a-si cunoaste orasul sau de a vedea primul film la cinema.

Proiectul ajuta 2.000 de copii din Bucuresti si alte 25 de judete si are nevoie de inca 1.000 de noi voluntari implicati care sa mearga saptamanal in centre de plasament in echipe de cate doi si sa le transmita copiilor cunostintele lor intr-un mod atractiv. Ei pot sustine sedinte de pregatire scolara (matematica, engleza, istorie etc.), ateliere creative (muzica, dans, arte plastice, teatru etc.) sau de cultura generala, educatie pentru sanatate sau educatie civica.  Pe langa cursuri si ateliere, voluntarii ii pot ajuta pe copii sa descopere lumea din jur prin iesiri educative in afara centrelor, la teatru, la film, in vizita la muzee sau in parcuri.

Se cauta voluntari peste 16 ani, fara limita superioara de varsta, care sa isi doreasca sa ajute si sa impartaseasca din cunostintele si pasiunile lor. Voluntarii pot fi din toate domeniile pentru ca nu e nevoie de experienta de predare sau in lucrul cu copiii – inainte de inceperea activitatilor ei participa la un training despre nevoile copiilor din centre si metode de lucru, iar apoi sunt sprijiniti pe parcurs.

Prin intalnirile lor cu copiii, voluntarii ii ajuta sa capete mai multa incredere in fortele proprii, sa isi imbunatateasca abilitatile si cunostintele si sa isi descopere pasiunile si ce vor sa faca mai departe. Voluntarii primesc in schimb zambetele si imbratisarile copiilor.

Inscrierea pentru urmatorul modul de voluntariat (octombrie 2017 – martie 2018) se face pana pe 31 august prin completarea unui formular online – https://goo.gl/SQie1A  si trimiterea CV-ului cu fotografie la adresa de e-mail mentionata in formular. Pentru organizarea trainingurilor in judete este necesar un numar de minim 30 de inscrieri, asadar doritorii sunt rugati sa transmita apelul colegilor si prietenilor. Mai multe detalii pe  www.ajungemmari.ro , iar pe pagina de Facebook se gasesc scurte povesti ale voluntarilor de la orele cu copiii.

Programul educational “Ajungem MARI” al Asociatiei Lindenfeld a demarat acum 3 ani si a implicat pana acum 4000 de voluntari pentru a sprijini 2000 de copii din Bucuresti si alte 25 judete. Proiectul “Da-ti pasiunea mai departe” a fost desemnat in 2015 “Proiectul anului in educatie” la Gala Nationala a Voluntarilor.

“Ajungem MARI” cauta voluntari in Bucuresti si alte 25 de judete in care proiectul se desfasoara deja. Centrele sunt situate in orasul de resedinta sau in alte localitati: Alba, Arad, Arges (Pitesti, Costesti, Campulung), Bacau, Braila, Bihor, Botosani, Brasov (Codlea, Tarlungeni, Sacele, Rupea, Fagaras), Buzau (Buzau, Ramnicu Sarat), Constanta (Constanta, Mangalia), Cluj (Cluj-Napoca, Turda, Gherla), Dambovita (Targoviste), Dolj, Galati, Harghita (Miercurea Ciuc), Hunedoara (Deva), Gorj, Iasi, Ilfov, Mures (Targu Mures, Reghin), Neamt, Prahova (Ploiesti, Plopeni, Sinaia, Campina), Sibiu, Suceava, Timis (Timisoara, Recas), Vrancea (Focsani, Odobesti, Panciu). In Arges, Arad, Dolj, Ajungem MARI cauta voluntari coordonatori, persoane adulte, implicate, care sa monitorizeze si sa gestioneze activitatile, dedicand 4-5 ore saptamanal.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>