Published On: mie, aug. 30th, 2017

Ingrediente expirate de 16 ani, folosite in cofetarie

briose-motate

Cofetaria Silvian din municipiul Constanta a fost inchisa temporar, marti, de catre comisarii de la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor, dupa ce au fost gasite mai multe produse expirate

Printre produsele expirate sunt coloranti iesiti din termenul de garantie de 16 ani, iar prajiturile contineau E-uri necomunicate consumatorului, urmand sa fie facuta propunere de suspendare a activitatii unitatii de pana la sase luni la Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorilor.

Seful CJPC Constanta, Horia Constantinescu, a declarat ca marti comisarii institutiei au facut un control la cofetaria Silvian din municipiul Constanta.

Echipele de control au descoperit coloranti expirati de 16 ani, conditii de depozitare neconforme, dar si faptul ca toate prajiturile contin E-uri necomunicate consumatorului.

 “Toate prajiturile contin E-uri, unele care pot distruge capacitatea de concentrare si atentie a copiilor. Neinformarea corecta face ca parintii sa nu isi poata proteja copiii”, a declarat Horia Constantinescu.

Comisarii CJPC au retras de la comercializare toate produsele gasite in cofetarie. De asemenea, cofetaria a fost inchisa temporar, dar conducerea CJPC urmeaza ca miercuri sa propuna Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Galati, suspendarea activitatii cofetariei pe o perioada de pana la sase luni.

Sursa: News.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>