Published On: mar, aug. 8th, 2017

Guvernantii promit alte reduceri sau chiar taieri de taxe si impozite

Desi nu au adunat la bugetul de stat cati bani si-au planificat, guvernantii promit alte reduceri sau chiar taieri de taxe si impozite. Anuntul nu a fost facut de premierul Mihai Tudose, ci de liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu, la finalul sedintei coalitiei guvernamentale de la care a lipsit Liviu Dragnea. Potrivit sefului Senatului, impozitul pe profit va scadea de la 16 la 10 procente, iar pe dividende nu se va mai plati nicio taxa. Oficialii pastreaza si mutarea contributiilor la pensii si sanatate de la angajator la angajat, de anul viitor, sustine Stirileprotv.ro.

Liderii coalitiei guvernamentale au decis convocarea Parlamentului in sesiune extraordinara, pentru adoptarea Ordonantei privind plafonarea pensiilor speciale. Au discutat, de asemenea, si despre alte masuri fiscale pe care Guvernul Tudose urmeaza sa le adopte. Premierul nu a dorit sa comunice deciziile, iar sarcina a fost preluata de Calin Popescu Tariceanu.

"Revin asupra deciziei de a reduce impozitul pe dividende de la 5% la 0%, splitarea TVA-ului despre care prim-ministru a si vorbit si un lucru foarte important, dar care va fi aplicat de la 1 ianuarie 2018, este vorba despre trecerea sarcinii fiscale de la angajator la angajat. Nu se maresc cotele de impozit”, a spus Calin Popescu Tariceanu.

Contributiile sociale vor fi platite exclusiv din venitul angajatului de catre angajator insa, sustine Tariceanu, asta nu va duce la reducerea salariului. De asemenea, pentru firmele private, guvernul pregateste o noua modalitatea de colectare a TVA. De la 1 octombrie, societatile comerciale ar putea fi obligate sa isi deschida un cont bancar pentru plata taxei pe valoare adaugata. Masura este criticata de investitori care sustin ca ar ingreuna si mai mult circuitul banilor in economie.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>