Published On: mie, aug. 2nd, 2017

GALERIE FOTO: Sase sali de operatii ultramoderne, la standarde europe, au fost date in folosinta la Spitalul Judetean / Noile sali de operatii sunt printre cele mai moderne din tara

Astazi, la Braila au fost inaugurate sase sali de operatii ultramoderne. Chiar daca autoritatile brailene nu au folosit cuvantul “inaugurare” pentru activitatea de astazi, presedintele Consiliului Judetean Braila, Francisk Chiriac, subliniand faptul ca inaugurarea oficiala se face cand tot Blocul Operator va fi finalizat, adica cand si celelalte cinci sali vor fi gata, aceste sali moderne de operatii vor fi folosite cel mai probabil de saptamana viitoare. Acest proiect a fost demarat in 2013, iar valoarea totala se ridica la aproximativ 5 milioane de euro, bani veniti din bugetul Consiliului Judetean.

Doctorul Mihail Iugulescu a spus ca Blocul Operator de la Spitalul Judetean, dupa aceasta investitie, a devenit unul dintre cele mai moderne din tara. Aparatura din aceste sali de operatii este de ultima generatie, asemeni ca cea prezenta in spitalele din tarile europene.  

“Mai sunt alte blocuri operatorii moderne in tara, dar nu de marimea asta. Suntem intre primele spitale din tara, primele doua, trei. Sunt sali de operatie la standarde europene, dotate cu instalatie de ventilatie si clima, asa cum cer normele. Sunt facute dupa circuite moderne, actuale in acest moment in Marea Britanie si in Europa”, a spus Iugulescu.

La randul sau, Francisk Chiriac a dorit sa sublinieze faptul ca meritul pentru acest proiect este al intregii echipe.

“Tot ce s-a intamplat astazi, nu este o inaugurare oficiala, ci am vrut sa prezentam opiniei publice aceste sase noi sali de operatii ultramoderne pe care le dam in folosul cetatenilor, tocmai de aceasta nu am facut o inaugurare oficiala, ci o vom face in momentul cand se vor termina si etapele doi, trei si sterilizarea. Exact cum v-a spus si domnul doctor Iugulescu, fostul manager, domna Delia Rasnoveanu, manager interimar, doamna doctor Alina Neacsu, toata echipa a muncit la acest proiect si speram sa-l finalizam cat mai repede in forma lui finala. Ati vazut si dumneavoastra, sali ultramoderne, suntem foarte avansati cu etapa a treia din cate am inteles eu. Incercam si sper ca pana la sfarsitul anului sa achizitionam si aparatura, sa faci iar o noua prezentare, iar partea de sterilizare si partea de etapa a doua cu ultimele doua sali de operatii, constructorul este deja pe amplasament si va incepe efectiv sa lucreze. Deci, speram ca acest proiect sa-l finalizam pana in primavara anului viitor, astfel incat cetatenii Brailei si de ce nu si ceilalti care vin sa se opereze la Braila sa beneficieze conditii exeptionale in salile de operatii”, a declarat Francisk Chiriac.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>