Published On: vin, aug. 11th, 2017

Francisk Chiriac: “Incepand de saptamana aceasta, toate aparatele de radiologie, de CT, RMN, sunt functionale. TOATE!”

In ultima perioada lucrurile la Spitalul Judetean incep sa se miste tot mai bine. Dupa ce saptamana trecuta s-a dat drumul la sase sali de operatii ultramoderne, la standarde europene, joi, intr-o conferinta de presa, presedintele Consiliului Judetean Braila, Francisk Chiriac a spus ca din aceasta saptamana toate aparatele de tip computer tomograf (CT) si RMN din Spitalul Judetean sunt functionale. Mai mult, acesta a adaugat ca in cursul acestei saptamani s-au realizat si primele operatii in noile sali.

“Incepand de saptamana aceasta, toate aparatele de radiologie, de CT, RMN, sunt functionale. TOATE! Singurul aparat cu care nu putem inca lucra si asteptam avizul de la CNCAN este acel RMN care a fost stricat, si el este reparat, asteptam avizul de la CNCAN si va intra in forta pentru a face investigatii. Speram ca si cu acest aparat, sa nu mai avem liste de asteptare. Ma refer la acel computer tomograf mare, care era stricat si l-am reparat si pe acela. Toate sunt functionale.

Referitor la apararatul de radio-terapie… Daca raspunsul de la CNCAN este pozitiv, vom lua aparatul de la Slobozia. Zilele acestea asteptam raspuns, am vorbit cu diversi furnizori de astfel de echipamente, sa vedem cat costa unul nou. Poate gasim unul nou, eu asa mi-as dori, decat sa-l luam pe acela din aceeasi generatie cu acesta de la spital (productie 1968 – n.r.), sa gasim unul nou, la un pret accesibil, sa facem o instruire si sa-l luam degraba.

E foarte important. Am inteles ca acel aparat deservea toata regiunea, un lucru bun, si speram sa gasim… Din cele 2 variante, eu mi-as dori varianta utima, sa luam un aparat nou. Banii pentru un aparat nou nu ar fi o probleme, depinde de procedura. In momentul in care avem si raspunsul de la CNCAN si avem si ofertele pe masa, o sa facem o discutie cu managerul si cu toti cei competenti: ori luam unul noi, Consiliul Judetean, si il dam spitalului, ori transferam banii catre spital si procedura va fi facuta de spital. Important e sa rezolvam aceasta problema”, a spus Francisk Chiriac.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>