Published On: mie, aug. 16th, 2017

Francisk Chiriac: “Directorii din CJ care-s nemultumiti de salarii, sa-si dea demisia si sa cauta un job mai bine platit”

In cea mai recenta conferinta de presa, seful judetului Francisk Chiriac a vorbit despre majorarile de salarii al celor din administratia publica. Acesta a spus ca au fost cazuri izolate in care directorii din cadrul CJ s-au plans ca nu li s-au marit salariile. Chiriac a subliniat faptul ca salariile acestora sunt foarte bune, comparativ cu cele din mediul privat. Salariile de baza ale directorilor variaza de la 8.700 lei pentru un director executiv adjunct, pana la 9.585 lei pentru directorii executivi. Precizam ca la aceste sume se adauga si un spor de 15%.

“Nu toti directorii au fost nemultumiti ca nu li s-au marit salariile. Cred ca au fost cazuri izolate si cred ca domnii directori au inteles ca salariile lor sunt indestulatoare. Eu va spun ca Consiliul Judetean, directorii si functionarii publici au salariile cele mai mari din partea administrativa a judetului, adica au salariile putin mai mari decat cele de la Primaria municipiului Braila, ceea ce mi se pare si corect pe o grila de ierarhizare. In discutiile purtate cu ei si in analizele facute de conducere, daca maream foarte mult, directorii ajungeau la salarii de vicepresedinte. Mie mi s-au parut, comparativ cu privatul, niste salarii foarte bune. Eu cred ca domnii directori au salariile foarte bune, si le-au asumat, nu cred ca mai aveau nevoie de o crestere de salarii. Ele pot fi reglate in urmatoarele etape, cu Legea salarizarii, in momentul cand vor creste, vor creste si la ei. V-ati uitat ce salarii au? La salariile de baza adaugati si sporul de 15% si vedeti la ce salarii ajung!”, a declarat Francisk Chiriac.

Intrebat daca ar fi fost impresionat, in cazul unul dintre directori ar fi venit la el si l-ar fi amenintat cu demisia daca nu i se mareste salariul acesta a spus: “As fi plans! Cei care doresc sa munceasca, sa munceasca, cei care vor sa-si dea demisia, sa-si gaseasca un job mai bine platit, nu-i opreste nimeni. Piata fortei de munca este libera!”.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>