Published On: mie, aug. 30th, 2017

Fiscul pregateste o surpriza pentru romani / Cetatenii se pot trezi cu ANAF-ul la usa

Regulile prin care autoritatile fiscale comunica documentele pe care le emit contribuabililor ar putea suferi modificari importante, conform unui proiect de act normativ aflat in dezbatere publica. Mai exact, actele administrativ-fiscale vor putea fi comunicate inclusiv de catre angajatii Fiscului la domiciliul fiscal. In caz de refuz sau daca nu va fi gasit nimeni, se va pune o instiintare pe usa. Ministerul Finantelor vrea sa introduca o noua modalitate prin care sa comunice actele administrativ-fiscale catre firme si persoanele fizice, aceasta fiind una dintre propunerile incluse recent intr-un proiect de ordonanta a Guvernului. Mai precis, actele administrativ-fiscale tiparite vor putea fi comunicate chiar de angajatii proprii ai Fiscului, in cazuri mai deosebite. Acest lucru se va face prin remiterea sub semnatura, la domiciliul fiscal al companiei, ori imputernicitului/curatorului acesteia.

"Prin exceptie (…), organul fiscal competent poate decide comunicarea actului administrativ fiscal emis pe suport hartie, prin remiterea, sub semnatura, la domiciliul fiscal al contribuabilului/platitorului ori imputernicitului sau curatorului acestuia, prin angajatii poprii ai organului fiscal", scrie in propunerea de act normativ citata de AvocatNet, cu precizarea ca, in caz de refuz sau daca nu este gasit nimeni la adresa de comunicare, se va afisa pe usa o instiintare, anunta Realitatea.net.

Practic, in cazul refuzului, se va considera ca, la data afisarii instiintarii, comunicarea actului administrativ-fiscal a fost facuta. Iar daca nu este gasit nimeni la domiciliul fiscal, contribuabilul va putea sa se prezinte la Fisc, in maximum 15 zile de la afisare, pentru comunicarea documentului.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>