Published On: joi, aug. 24th, 2017

„Femeile cu trei sau mai multi copii s-ar putea pensiona mai devreme” a declarat Ministrul Muncii Olguta Vasilescu

Anuntul a fost facut de Olguta Vasilescu, ministrul Muncii, de asemenea, a dezmintit zvonurile privind introducerea celei de-a 13-a pensii, un fel de bonus anual pentru pensionari

Cine are multi copii, iese la pensie mai repede. Potrivit proiectului prezentat de ministrul Muncii, mamele cu trei copii se pot pensiona cu sase ani mai devreme. Prin aceasta masura se incurajeaza natalitatea.

„Un principiu pe care il avem in programul de guvernare este acela ca femeile care au mai mult de trei copii trebuie sa aiba varsta redusa de pensionare cu sase ani. Va spun ca am intalnit foarte multe persoane in aceasta perioada care ma intrebau, OK, de cand se aplica? Adica, se aplica pentru mamele care au deja trei copii sau pe viitor, dar sunteti siguri ca nu va veni cineva care sa modifice legislatia, pentru ca eu am doi copii si ma gandesc sa mai fac un copil tocmai ca sa beneficiez de aceasta prevedere”, a spus ministrul Muncii, pentru Antena 3.

Ministrul muncii sustine ca noua lege a pensiilor ar putea fi adoptata pana la finalul anului, daca nu va fi intoarsa de catre presedintele Klaus Iohannis.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>