Published On: joi, aug. 17th, 2017

Federatia pentru Protectia Animalelor si Mediului(FPAM) continua demersurile de a bloca campania de eutanasiere a maidanezilor

Vineri, 11 august, in cadrul unei conferinte de presa primarul Marian Dragomir anunta ca Federatia pentru Protectia Animalelor si Mediului(FPAM) a facut o contestatie prin care isi dorea blocarea campanie de eutanasiere a maidanezilor. In aceeasi zi, la cateva ore distanta de la primul anunt, edilul sef anunta presa locala ca contestatia celor de la FPAM a fost respinsa si astfel se poate continua cu eutanasierea.

"Am castigat in instanta in fata Federatiei pentru Protectia Animalelor si Mediului (FPAM) si continuam eutanasierea cainilor agresivi si bolnavi. Am primit foarte multe adrese de la aceasta Federatie, care contesta eutanasierea. In mandatul meu, nu am cunostinta ca aceasta Federatie sa fi desfasurat vreo actiune benefica in sprijinul cainilor din municipiul Braila sau al cetatenilor care se simt agresati de acesti caini. Nu au avut nicio colaborare cu Primaria Braila la actiuni de sterilizare sau pe vreun alt domeniu si nu cunosc faptul ca, in acest an al meu de mandat, sa fi adoptat vreun caine din Braila. In schimb, au venit sa conteste eliminarea cainilor de pe strada", a declarat primarul Brailei, Marian Dragomir.

Actiunea de capturare a cainilor fara stapan din fiecare cartier din Braila a inceput in saptamana, in municipiu existand aproximativ 5.000 de maidanezi.

"S-a actionat in mai multe zone. De acum, ne ducem pe cartiere. Intram intr-un cartier si iesim cand terminam de ridicat toti cainii de acolo. Apoi, mergem intr-un alt cartier si tot asa", a spus Dragomir.

Dupa aceste declaratii ale primarului, presedintele FPAM, Mircea Serbanoiu ne-a transmis un comunicat in care ne informeaza ca inca nu renuntat la initiativa de a bloca campania de eutanasiere.

“Anuntam iubitorii de animale ca primarul, primaria, SUPAGL nu a "castigat" nimic, ca nici o instanta braileana nu s-a pronuntat in dosarul privind Ordonanta presedintiala a FPAM. Singura pronuntare a instantei judecatoriei fiind declinarea competentei catre Trubunalul Braila. In acest caz, asteptam ca dosarul sa ajunga la Tribunalul Braila care il va solutiona conform competentei dupa indeplinirea procedurilor legale privind partile”, se arata in comuniactul respectiv.

Citeste si: UPDATE: Contestatia celor de la Federatia pentru Protectia Animalelor si Mediului a fost respinsa / Campania de eutanasiere a maidanezilor continua

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>