Published On: vin, aug. 18th, 2017

Dupa ANL-urile pentru medici, CJ Braila va face si un ANL cu locuinte de serviciu / Chiriac: “Un tanar brailean care lucreaza in Adminsitratie si locuieste cu parintii poate obtine o astfel de locuinta”

In cea mai recenta conferinta de presa, presedintele Consiliului Judetean Braila, Francisk Chiriac a vorbit despre apartamentele ANL situate pe Buzaului. Dupa cum se stie, unul dintrele blocurile din zona respectiva sunt pentru tinerii medici specialisti care doresc sa se angajaze la Spitalul Judetean. In acest mod CJ Braila incearca sa atraga medicii, avand in vedere deficitul de personal prezent in spital. Primul bloc este aproape gata, constructorul fiind la partea de finisaje. Totusi, chiar daca pana la finalul e foarte posibil ca blocul sa fie gata, constructorul a depasit cu multe luni termenul la care trebuia finalizate lucrarile. Mai mult, Chiriac a precizat ca langa acest bloc, se va mai construi un bloc cu locuinte de serviciu. Practic, acest lucru inseama ca toti angajatii din Administratia Publica care nu au o locuinta pe numele lor pot obtine o astfel de locuinta.

“Ne-am intalnit cu directorul Agentiei Nationale De Locuinte, din punct de vedere al Consiliului Judetean noi ne-am indeplinit toate obligatiile, chiar si cu alimentarea cu gaze, am semnat contractul, iar pana la finalul lunii august acel bloc va fi racordat la reteaua de gaze. Discutia s-a purtat impreuna cu dansul si impreuna cu constructorul; construnctia este intr-un stadiu avansat, acum fiind la interior, la finisaje, problema e ca au depasit termenul care ar fi trebuit dat in folosinta, adica din februarie pana in prezent a trecut destul de mult timp. Constructorul si-a asumat penalitatile. Sunt 32 de apartamente cu o camera si doua camere si sunt pentru specialisti in sanatate. Eu mi-as dori sa dau apartamentele in folosinta de maine, dar constructorul mi-a spus ca mai dureaza cateva luni.

Am depus cerere si pentru al doilea bloc, de langa el. Acesta va fi un bloc destinat pentru locuintele de serviciu. Va arata exact ca acest bloc, cu apartamente cu o camera si doua camere, iar toata partea de sistematizare, din jurul blocurilor, ne-o vom asuma noi, Consiliul Judetean. Vom face un mini parculet cu bancute, cu gazon, cu parcare, astfel incat zona respectiva sa devina foarte atractiva pentru viitorii si tinerii profesionisti din Sanatate si Administratie.

In cel de-al doilea bloc vor fi locuinte de serviciu. Daca primul se se va umble si cererile medicilor vor fi mult mai mari, putem face o derogare impreuna cu ANL sa ne dea un raspuns, astfel incat si-n al doilea bloc sa putem da apartamente medicilor. Blocul doi va fi pentru LOCUINTE DE SERVICIU in Administratie. Locuintele de serviciu sunt pentru toti care vin si se angajeaza in sistemul public, fie spital, fie CJ sau Primarie. Daca fac o cerere si nu au locuinta sau stau cu chirie poate depune cerere sa primeasca o astfel de locuinta. Va dau un exemplu: un tanar brailean care locuieste cu parintii si are o cerere pentru ANL, poate sa faca o cerere pentru locuinta de serviciu, astfel incat in acel apartament de serviciu sa-si intemeieze o familie, sa nu mai stea cu parintii, poate vrea sa stea singur sa inceapa o noua viata", a spus Francisk Chiriac.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>