Published On: mie, aug. 23rd, 2017

Dragomir “da de pamant” cu liberalii: “Domnule Ionita daca citeai ce ti-au bagat pe sub nas colegii tai liberali in comunicatul de presa nu te faceai de ras”

Razboi total pe scena politica locala dupa ce Primaria Braila a incercat sa achizitioneze un teren situat pe Calea Galati in spatele muzeului “Carol I”. Desi initial, liberalii au fost de acord cu toate demersurile pentru ca Adminsitratia sa cumpere terenul cu pricina, cand s-a votat efectiv proiectul pentru achizitionarea terenului, consilierii locali PNL s-au abtinut, motiv pentru care proiectul nu a trecut. Acestia si-au motivat decizia spunand ca legalitatea proiectului este indoielnica. Dupa sedinta CLM, prim-vicepresedintele PNL Braila, consilierul municipal Sorin Ionita a emis un comunicat de presa in care spune ca “minciuna si jumatatile de masura au devenit practici ale administratiei” conduse de social-democratul Marian Dragomir. Acesta sustine ca edilul sef le-a ascuns consilierilor informatii importante cu privire la terenul respectiv si ca documentele prezente la mapa nu sunt concise, ceea ce lasa loc la interpretari, ca se doreste ca tranzactia sa se faca in graba.

Citeste si: Dragomir, dupa ce liberalii l-au acuzat ca minte: “In spatele fiecarei afaceri imobiliare dubioase se afla implicarea unor liberali, prieteni sau membri ai familiei lor”

Dupa aceste acuzatii dure ale liberalului, edilul sef i-a dat replica acestuia printr-o postare pe o retea de socializare. Acesta i-a transmis ca daca “ar fi citit ce i-a bagat sub nas colegii liberali” nu s-ar fi facut de ras. Mai mult, primarul si-a continuat postarea explicandu-i punctual PNL-istului ca nu exista probleme de ordin legal la cumpararea terenului.

Citeste si: GALERIE FOTO: Tamponare serioasa in Bariera, in miez de noapte / Doua autoturisme s-au facut praf din cauza unui sofer care nu a acordat prioritate

“Domnule Ionita daca citeai ce ti-au bagat pe sub nas colegii tai liberali nu semnai un comunicat de presa in care te faci de ras. Scrie clar in documente ceea ce dumneata spui ca nu scrie. Dar ce sa faci cand semnezi fara sa citesti?

1. Pentru orice teren sau cladire din Centrul Istoric inainte de a se finaliza o tranzactie se solicita Primariei Braila si Consiliului Judetean Braila exercitarea sau nu a dreptului de preemtiune.

Este vina noastra ca promisiunea de vanzare a fost facuta in ianuarie si noi am fost intrebati daca ne exercita dreptul de preemtiune cateva luni mai tarziu? NU!

2. Initial Primaria Braila a transmis ca nu este interesata de teren ca urmare a unei cutume prin care nu a mai existat de mult o asemenea cumparare.

3. Ulterior, in 3 (trei) zile, in termenul legal, Primaria revine si isi exercita dreptul de preemtiune.

4. De ce nu de prima data?

Simplu si transparent – pentru ca prima data am considerat ca nu am fost ales primar ca sa cumpar terenuri iar ulterior m-am gandit ca este un teren interesant pentru pastrarea destinatiei de spatiu verde sau ca peste ani un alt primar sa poata extinde muzeul.

5. Prezint Consiliului Local oportunitatea. Se voteaza pentru. Inclusiv de liberali.

6. Se prezinta rectificarea de buget cu alocarea banilor pentru teren. Se voteaza. Inclusiv de liberali

7. Dar nu voteaza cumpararea terenului.

Ca era extrasul de Carte Funciara expirat de cateva zile? Se putea scoate altul la urgenta daca exista dialog

Ca odata au fost cladiri care s-au daramat cu trecerea anilor iar acum este spatiu verde? Totul se poate demonstra cu documente ale istoricului terenului

Ca ati primit documentele cateva ore inainte? FALS!

Le-ati primit de vineri pe mail fapt ce poate fi demonstrat dar ati dorit doar scandal.

Ati reusit sa blocati un proiect pentru ca unora nu le iesea nimic si astfel se incerca inducerea suspiciunii ca si la Braila se fac inegalitatile din Lacu Sarat. Fals!”, a scris Dragomir.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>