Published On: mar, aug. 22nd, 2017

Diferenta dintre pescari si “pesti” in Braila / Primii sunt vanati de politisti, iar in cazul celorlalti autoritatile se fac ca nu exista

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Braila au depistat, pe timpul desfasurarii unei actiuni specifice de combatere a braconajului piscicol, patru barbati care capturasera cantitatea totala de 86 kilograme de caras, provenita din pescuit fara a detine autorizatie in acest sens.

In data de 20 august politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Braila, pe timpul desfasurarii unei actiuni specifice de combatere a braconajului piscicol, au depistat in zona kilometrului 203 al fluviului Dunarea, patru persoane de sex masculin, toti braileni, cu varstele cuprinse intre 28 si 51 ani. Persoanele se aflau intr-o barca din tabla care avea atasat un motor marca Mercury de 4 CP si pescuiau cu ajutorul a patru unelte de pescuit de tip hodorob (cos fara fund care se cufunda in apele mici pentru a prinde pestele cu mana), fara a detine autorizatie de pescuit.

In urma controlului efectuat de catre politistii de frontiera asupra ambarcatiei, a fost descoperita cantitatea totala de 86 kg de peste din specia caras. Intreaga cantitate de peste, in valoare totala de 430 lei, a fost predata unei unitati de profil spre valorificare, iar barca, in valoare de 1.000 lei, motorul in valoare de 2.000 lei si uneltele de pescuit au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor.

Politistii de frontiera braileni efectueaza cercetari pe numele celor patru braileni sub aspectul savarsirii infractiunilor de pescuit comercial sau sportiv fara licenta sau autorizatie de pescuit si detinerea sau folosirea la pescuit de catre persoanele neautorizate a altor tipuri de unelte de pescuit comercial.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>