Published On: mar, aug. 22nd, 2017

CORUL MIXT „TRISON” VA REPREZENTA BRAILA IN MACEDONIA

Veritabili ambasadori culturali, membrii corului brailean vor participa la Festivalul Coral International de la Ohrid – Macedonia.

Corul mixt „Trison“ din cadrul Scolii Populare de Arte „Vespasian Lungu“ Braila, dirijat de prof. Marcica si Stefan Lupu, a fost selectat si va participa, in perioada 24-28 august 2017, la Festivalul Coral International de la Ohrid – Macedonia, alaturi de alti reprezentanti din Romania (Targoviste, Targu-Neamt si Oradea), din tara gazda, dar si din Belarus, Bosnia si Hertegovina, Cehia, Cipru, Polonia, Rusia, Serbia, Turcia.

Dovada a calitatii interpretative a Corului sta si faptul ca anul trecut acesta a obtinut medalia de bronz la cea de a XXXIV-a editie a Festivalului Coral International de la Preveza – Grecia.

Infiintat acum peste 20 de ani de profesorii Marcica si Stefan Lupu si detinator al unui repertoriu deosebit alcatuit din nestemate ale muzicii corale romanesti cat si universale, Corul mixt „Trison“, compus din aproximativ 35 de membri de diferite varste, poate fi considerat un bun ambasador al muzicii culte, fiind reprezentativ pentru tara noastra, dar si pentru Europa. In afara participarii constante la festivaluri corale din tara – Brasov, Deva, Satu Mare, Focsani, Cernavoda, Orastie – corul brailean a dus faima orasului si peste granite in Grecia, Rusia, Italia, Bulgaria s.a.

Conducerea Scolii doreste mult succes membrilor Corului mixt „Trison” si domnilor profesori coordonatori, asigurandu-i de sprijinul sau permanent pentru promovarea muzicii corale la nivel national si international.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>