Published On: mar, aug. 29th, 2017

CORUL MIXT „TRISON” DIN BRAILA PREMIAT LA FESTIVALUL INTERNATIONAL DIN MACEDONIA

Corul mixt „Trison” din cadrul Scolii Populare de Arte „Vespasian Lungu” Braila a participat, cu succes, la Festivalul Coral International de la Ohrid, Macedonia.

corul trisonCorul mixt „Trison“ din cadrul Scolii Populare de Arte „Vespasian Lungu“ Braila, dirijat de profesorii Marcica si Stefan Lupu, a obtinut Premiul al III-lea la cea de a X-a editie a Festivalului Coral International de la Ohrid, Macedonia.

Desfasurata in perioada 24-28 august 2017, manifestarea a reunit 26 de coruri din 10 tari, si anume: Belarus, Bosnia si Hertegovina, Cehia, Cipru, Macedonia, Polonia, Romania, Rusia, Serbia si Turcia. Din tara noastra au mai fost prezente alte trei ansambluri din Targoviste, Targu-Neamt si Oradea.

La concursul propriu-zis, desfasurat pe 26 august in Diamond Hall din Hotel „Gorica”, in conditiile unei competitii foarte puternice, Corul mixt „Trison” din Braila a interpretat sase piese (Myr Da Tsary, Ma dusei in targ la moti, Jubilate, Ejdi Nedo, Rum Dum Dum si Sarba pe loc), intreaga prestatie fiind foarte bine apreciata de juriul concursului compus din cinci distinsi specialisti in domeniu, dar si de publicul avizat, aflat in numar mare.

Pe parcursul manifestarii, Corul brailean a mai fost invitat sa concerteze si in alte locatii unde a primit, permanent, aprecieri si aplauze din partea audientei. Astfel, pe 24 august, pe langa participarea la festivitatea de deschidere oficiala a festivalului, Corul a fost invitat sa concerteze in parcul central al orasului Ohrid, pentru ca in ziua urmatoare sa sustina un recital de muzica sacra in Biserica Sf. Chiril si Metodie, iar pe 27 august un microrecital in cadrul concertului folcloric programat de organizatori.

Luni, 28 august, in Diamond Hall din Hotelul „Gorica” Ohrid a avut loc festivitatea in cadrul careia au fost acordate diferite premii si altor ansambluri participante, marele trofeu fiind inmanat Corului de Camera „Felix Nowowiejski” al Academiei de Muzica din Bydgoszcz, Polonia.

Profesorii dirijori si membrii Corului aduc multumiri Scolii Populare de Arte „Vespasian Lungu” si Consiliului Judetean Braila pentru sprijinul acordat prin sustinerea cheltuielii cu transportul dus-intors, precum si Parohiei „Nasterea Domnului” din Braila, in special parintelui paroh Costel Vatra, pentru binecuvantarea participarii si pentru pachetele cu alimente destinate drumului.

La randul sau, conducerea Scolii felicita Corul mixt „Trison” si pe dirijorii sai, participanti meritorii la aceasta ampla manifestare internationala, asigurandu-i de sustinerea sa permanenta pentru promovarea culturii nationale in tara si in strainatate.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>