Published On: vin, aug. 4th, 2017

Compania mama a Brico Depot a cumparat Praktiker

Kingfisher, unul dintre liderii pietei de bricolaj si amenajari interioare din Europa si compania mama a Brico Depot Romania, a anuntat miercuri ca a semnat contractul de achizitie a 100% din actiunile Praktiker Romania de la familia Susli, pentru o suma care nu a fost data publicitatii.

"Romania are o piata de bricolaj si amenajari interioare atractiva, in crestere, si am avut mereu intentia ca pe termen mediu sa ne crestem cota de piata. Sub rezerva aprobarii Consiliului Concurentei, achizitia strategica a Praktiker Romania, impreuna cu structura magazinelor Brico Depot, ne ofera o prezenta puternica in toata tara", a declarat directorul general al Brico Depot Romania, Adela Smeu, potrivit News.ro.

Bricostore Romania, compania care opereaza lantul de magazine de bricolaj Brico Depot si care a fost achizitionata de Kingfisher, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 657 milioane de lei (146 de milioane de euro), in crestere cu 8% fata de 2015. Brico Depot are 15 magazine in Romania si aproximativ 900 de angajati.

Praktiker Romania a inregistrat in 2016 afaceri de 627 milioane lei (139 milioane euro), in crestere cu 3,3% fata de 2015, potrivit bilantului depus la Ministerul Finantelor. In 2016, retailerul a inregistrat pierderi de 2,5 milioane euro, la fel ca si in 2015, dupa ce in 2014 a raportat un profit de peste 20,4 milioane euro.

Praktiker a anuntat in martie ca pana la finalul acestui an intentioneaza sa ajunga la 20 de magazine modernizate si redeschise, din cele 27 existente la nivel national. In prezent, Praktiker are 1.700 de angajati in cele 23 de orase unde exista unitati de vanzare si o oferta de 400 de locuri de munca disponibile.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>