Published On: mar, aug. 1st, 2017

Chinezii, interesati de proiectele de infrastructura din Romania / Podul peste Dunare, o tinta importanta pentru acestia

Premierul Mihai Tudose a avut, luni, o intrevedere cu ambasadorul Chinei la Bucuresti, Xu Feihong, cu care a discutat despre o serie de proiecte economice si de infrastructura, printre care realizarea unui pod suspendat peste Dunare, la Braila, precum si despre o autostrada care sa lege Bucuresti de Sofia,.

"Avem in vedere proiecte importante in domeniul infrastructurii feroviare si rutiere pentru care si-au manifestat interesul companii mari din China, dar asteptam ca si firmele mici sa investeasca si sa produca in Romania, pentru piata europeana”, a declarat Tudose, potrivit Guvernului.

Un prim proiect discutat in cursul intrevederii este constructia unui pod suspendat peste Dunare, la Braila, cuprins in Master Planul General de Transport al Romaniei si pentru care a fost lansat deja anuntul de licitatie. Alte proiecte de infrastructura mentionate de Tudose se refera la constructia unei autostrazi Bucuresti-Sofia sau constructia unei retele de transport feroviar de mare viteza, pe perna magnetica, dezvoltata in comun de Romania, Bulgaria, Serbia si, eventual, Grecia, dupa modelul celor deja functionale in China.

Cele doua delegatii au stabilit sa analizeze in comun, incepand din aceasta saptamana, proiectele care ofera perspective de cooperare bilaterala. Alte oportunitati de cooperare economica la nivel bilateral, dar si regional vor putea fi identificate si cu prilejul reuniunii sefilor de guverne din China si Europa Centrala si de Est care va avea loc in toamna acestui an, la Budapesta.

"Ambasadorul Republicii Populare Chineze in Romania, Xu Feihong, a transmis premierului Mihai Tudose interesul investitorilor chinezi pentru Romania si deschiderea autoritatilor din China pentru dezvoltarea cooperarii economice bilaterale", se arata in comunicat.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>