Published On: mar, aug. 1st, 2017

Cei doi sirieni din Braila, expulzati pentru ca ar avea legaturi cu grupari teroriste, incearca sa revina in Romania

Cei doi oameni de afaceri sirieni stabiliti la Braila care au fost declarati indezirabili si indepartati de urgenta de pe teritoriul Romaniei, la cererea Serviciului Roman de Informatii, incearca sa revina in tara.

Prin intermediul avocatilor, au contestat sentinta Curtii de Apel Bucuresti si mizeaza pe un verdict favorabil. Hasan Alferdawi si Hamzah Alferdawi sunt deja indepartati de pe teritoriul Romaniei. Ofiterii Inspectoratului General pentru Imigrari au luat aceasta masura si de urgenta au decis sa-i trimita in afara granitelor tarii, sustine Stirileprotv.ro.

Citeste si: Teroristi in Braila? Doi cetateni sirieni au fost expulzati de SRI

Decizia a fost luata acum mai bine de o saptamana de judecatorii Curtii de Apel din Bucuresti, care i-au declarat pe cei doi sirieni "indezirabili" pe o perioada de 8 ani. Totul la cererea Serviciului Roman de Informatii, care in ultimele luni au obtinut date importante despre legaturile acestora cu retelele teroriste.

Stabiliti la Braila si facand afaceri acolo, cei doi au fost desconspirati de Serviciul Roman de Informatii. S-au descoperit legaturi cu retelele teroriste. Mai mult decat atat, cei doi sunt acuzati ca au desfasurat pe teritoriul Romaniei actiuni sistematice de promovare a ideologiei jihadiste, in plus au facut numeroase vizite in Siria, acolo unde au avut intalniri clandestine cu membri ai retelelor teroriste ai Statului Islamic, iar pe multi dintre ei, spun cei de la SRI, i-au adus ilegal in tara – astfel incat au pus in pericol siguranta nationala a Romaniei in ceea ce priveste terorismul. Pe baza tuturor dovezilor stranse de SRI, cei doi au fost declarati indezirabili si practic in urmatorii opt ani au interdictia de-a mai intra pe teritoriul Romaniei. Insa chiar si asa, cei doi au cerut Instantei Supreme sa anuleze aceasta sentinta a Curtii de Apel Bucuresti.

Cel putin deocamdata nu este clar care este apararea celor doi si care vor fi motivele cu care vor incerca sa-i convinga pe judecatorii Instantei Supreme ca nu reprezinta un pericol la adresa securitatii nationale, insa, cel mai probabil, aceasta contestatie are sanse minime sa fie admisa. Ramane totusi de vazut care va fi decizia judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie si mai ales ramane de vazut in ce masura toate informatiile stranse de SRI se vor confirma si mai ales vom asista la aceasta indepartare definitiva a celor doi sirieni pentru ca, spun cei de la SRI, sunt un real pericol pentru Romania.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>