Published On: lun, aug. 21st, 2017

Catalin Canciu, seful invatamantului brailean, dupa ce a aflat ca va fi revocat din functie: “Braila este in cea mai trista perioada a existentei sale”

Ministerul Educatiei a revocat din functie sefii a 13 inspectorate scolare, printre care si Catalin Canciu, seful Inspectoratului Scolar Braila. Motivul demiterii ar fi rezultatul unui control facut la inspectoratele judetene, care ar arata ca au fost neregul in contractele de management. Unii dintre cei demisi ameninta ca vor da in judecata institutia.

"Am semnat in locul ministrului pentru ca era plecat din Bucuresti vineri dupa-amiaza si, fiind singurul cu delegare de atributii pe semnatura, am semnat. A fost o echipa care a analizat activitatea tuturor inspectorilor scolari generali pe contractul de managemnt si s-a ajuns la concluzia ca din toti, un numar de 13 au mai multe puncte din contract, care nu au fost respectate. Difera de la un caz la altul, sunt probleme diferite si s-a luat decizia ca ei sa fie eliberati din functii. In contractul de management scrie ca trebuie sa fie notificati cu doua saptamani inainte. E adevarat ca ei au o evaluare anuala, dar asta nu impiedica ministerul sa ii evaluaeze de cate ori considera ca este necesar. Evaluarea asta se face de vreo doua saptamani si se pare ca inspectorii scolari nu au stiut de chestiunea asta. Echipa s-a dus sa se uite pe contractul de management sa vada ce trebuia facut si ce nu s-a facut. Ei nu trebuie sa fie instiintati. Este o evaluare continua", a explicat pentru MEDIAFAX Gigel Paraschiv, secretar de stat in Ministerul Educatiei.

Dupa acest anunt al Ministerului Educatiei, seful invatamantului brailean, a scris pe o retea de socializare prin care se arata revoltat de situatia in care se afla judetul nostru.

“Braila este mai murdara decat oricand. Traiesc aici de cand m-am nascut, dar cred ca este in cea mai trista perioada a existentei sale: gropi peste tot, gunoaie neridicate de zile intregi ce zac in containere scalciate, buruieni de peste un metru in spatiile verzi, cladiri-monument care asteapta un cutremur pentru a se prabusi, sute de maidanezi”, a scris Canciu.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>