Published On: mie, aug. 16th, 2017

Asociatia “Dog Rescue” critica dur campania de eutanasierea maidanezilor: “Braila, orasul fara inima”

Dupa ce primarul Dragomir a anuntat ca va incepe eutanasierea cainilor maidanezi, au aparut multe voci care au criticat vehement aceasta campanie. Mai mult, saptamana trecuta Federatia pentru Protectia Animalelor si Mediului inaintase o contestatie pentru a opri eutanasierea, motivand ca nu este legala, dar contestatia acestora a fost respinsa. Recent, si reprezentantii ONG-ului “Dog Rescue” din Norvegia, cu care Primaria Braila a colaborat in campaniile de sterilizare, au declarat ca se opun acestei campanii demarate de primarul Dragomir. Acestia au initiat o petitie online prin care isi doresc sa blocheze inceperea eutanasierii. Petitia acestora este in trei limbi(romana, engleza si norvegiana) si la scurt timp dupa aparitia sa in mediul online a strans peste 6 000 de semnaturi.

“Au trecut 3 ani de la prima noastra campanie de sterilizat in Braila! Pe parcursul acestor 3 ani am legat prietenii stranse cu iubitorii de animale din Braila!

De 3 ani, primari diferiti, insa cu aceiasi oameni care lucreaza pentru ei, s-au impotrivit si au refuzat tot ce a tinut de colaborari!

Vorbim despre orasul fara inima, Braila, unde locuitorii nu beneficiaza de indrumarea sau informatiile la care au dreptul, iar in consecinta, primarul actual al Brailei impreuna cu oamenii care lucreaza pentru el vor avea oportunitatea de a continua macelul animalelor.

Ce spuneti daca ati ajuta locuitorii sa ajunga la campaniile gratuite de sterilizari oferind transport dintr-o parte in alta a orasului? Primarul orasului Braila spune ca sterilizarea nu ajuta la diminuarea numarului de caini, ba din contra, numarul acestora creste. In consecinta, a condamnat sute de caini care vor muri sub semnatura lui!

Acum este momentul in care trebuie sa reactionam, ca asociatie de salvare si protectie a animalelor, nu putem sa ramanem in anonimat si sa ii lasam sa moara in acest fel. Locuitorii continua sa abandoneze puii nou-nascuti pe strazi, sa isi tina cainii liberi, fara lesa si sa nu ii ingrijeasca.

De aceea, multi caini sunt batuti pana la moarte, maltratati, au urechile taiate iar mai apoi sunt abandonati in locuri izolate fara mancare si fara apa. Ce spuneti despre informare si prevenire, domnule primar? Ce spuneti despre participarea dumneavoastra activa in programul nostru de sterilizare a cateilor?

Noi am investit peste 100.000 de euro in Braila, in acest timp, unde se duc banii pe care dumneavoastra ii primiti din partea Uniunii Europene? In ce anume ii investiti, in infometarea lor, in uciderea lor? Ori in propriile tale buzunare, case si conditii de viata superioare? Sunt multe intrebari ! Inca o data, ati adus Braila intr-o lumina neagra, ati pus o eticheta orasului, iar pasii dumneavostra sunt murdari cu sange!”, se arata in textul petitiei.

Gasiti petitia aici!

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>