Published On: joi, aug. 24th, 2017

Asociatia Braila – Galati, tot mai departe de realizare / Problemele cu mia de hectare au complicat lucrurile

In primavara, sefii celor doua judete, Braila si Galati, s-au aratat foarte optimisti cand au vorbit despre posibilitatea asocierii celor doua judete pentru creeare unei aglomeratii urbane. Desi, la vremea respectiva lucrurile pareau foarte aproape de realizare, dupa cum declarau atat brailenii, cat si galatenii, astazi aceasta asociatie pare tot mai departe de realizare. Unul dintre motivele care au complicat lucrurile este mia de hectare dintre cele doua judete, care a starnit multe controverse in ultima perioada. Mai mult, potrivit presei galatene, primarul Pucheanu nu ar mai fi asa dispus cu aceasta asociatie, dupa problemele generate de terenul respectiv. Totusi, astazi in cadrul unei conferinte de presa, presedintele CJ Braila, Francisk Chiriac s-a aratat inca optimist in ceea ce priveste asocierea. Acesta a spus ca in ciuda faptului ca relatiile dintre cele doua administratii s-au mai racit, inca exista discutii constante pe diferite subiecte. Chiar in timpul conferinte acesta a fost sunat de omologul din Galati.

Citeste si: Infratirea Brailei cu Galatiul tot mai aproape de realizare / Ionut Pucheanu: “La finele lunii aprilie vom semna protocolul de infiintare a asociatiei”

“Am vorbit cu primarul municipiului Galati, cu domnul Pucheanu, iar in timpul conferintei m-a sunat si presedintele CJ Galati, si chiar daca domnul Pucheanu e suparat cu mia de hectare, noi vorbim, sunt si alte subiecte. Nu ne-am certat, inca ne vedem si discutam. Ultima discutie referitoare la asocierea Brailei cu Galatiul am avut-o inainte de inceperea verii. Ramasesem pe statut, il avem si noi, si ei. Stabilisem foarte clar anumite lucruri, eram pe ultima suta de metri si sper sa reluam aceasta discutie. Urma sa decidem unde va fi sediul si cine si cum va prezida aceasta asociere. Eu mi-as dori foarte mult sa se realizeze aceasta asociere. Ar fi un punct de plecare spre dezvoltarea celor doua poluri urbane, care fac cea mai mare aglomeratie urbana dupa capitala. Din pacate, discutiile contradictorii cu mia de hectare poate au ingreunat lucrurile, dar in loc sa rezolvam, ca pana la urma terenul ala ar putea fi un teren de dezvoltare intre cele doua municipii si nu mai era marul discordiei, am complicat treburile. Fie ca era la Braila, fie ca era la Galati tot acolo era. Poate era mai bine daca discutam problema terenului intre opt ochi si rezolva problema in alte moduri. Unul dintre moduri era aceasta asociere si terenul respectiv sa devina proprietatea asocietiei”, a spus Francisk Chiriac.

Citeste si: VIDEO / GALERIE FOTO: Partida de sex transmisa in direct pe Facebook / Spiritele s-au incins intr-un sens giratoriu

Intrebat de presa, daca pana la urma se va realiza asocierea, Chiriac nu a zis nici da, nici nu, dar a subliniat faptul ca el va fi in continuare adeptul acestei asocieri, deoarece va genera doar lucruri bune pentru zona Braila – Galati.

“Eu va spun ca in continuare voi sustine aceasta asociere. Ca voi avea in continuare discutii cu primarul si presedintele CJ de la Galati”, a conchis Chiriac.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>