Published On: lun, aug. 28th, 2017

Anunt de ultima ora de la METEO / Vremea se schimba radical

Luni valorile termice vor scadea in cea mai mare parte a tarii, mai accentuat insa in jumatatea de nord; astfel, temperaturile maxime se vor incadra intre 22…23 de grade in nordul Moldovei si in estul Transilvaniei si in jurul a 35 de grade in sudul Olteniei si sud-vestul Munteniei. Dupa orele pranzului, instabilitatea atmosferica se va accentua in zonele montane si submontane, apoi si in regiunile sudice si sud-estice si se va manifesta local prin averse, descarcari electrice si izolat grindina. Pe arii restranse, cantitatile de apa vor depasi 15…20 l/mp. Vantul va avea intensificari, mai ales asociat ploilor, potrivit Realitatea.net.

In capitala, pe parcursul zilei spre seara vor fi averse, descarcari electrice si posibil intensificari de scurta durata ale vantului. O maxima mai mica decat ieri, 31-32 de grade. Maine valorile termice vor continua sa scada in mare parte din tara, cele maxime urmand a se incadra intre 20-21 de grade in depresiuni si in nordul Moldovei si 28 de grade la Timisoara si Drobeta. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in sudul, estul si partial in centrul tarii si va ploua slab pe arii restranse la munte, in Moldova, Oltenia si vestul Munteniei si izolat in Dobrogea si sud-estul Transilvaniei. Vantul va avea unele intensificari in regiunile sud-estice. In capitala, valorile de temperatura vor continua sa scada, devenind apropiate de cele climatologic specifice sfarsitului de august, cu 17-19 grade dimineata si o maxima in jurul a 27 de grade. Cerul va fi temporar noros pe parcursul zilei, dar conditiile de ploaie vor fi reduse.

In regiunile intracarpatice, vremea se raceste, la amiaza se mai ating totusi 30 de grade la Timisoara si Alba iulia dar la Baia Mare si Cluj vor fi doar 27 de grade24 la Brasov si 22 la Miercurea Ciuc. Local ploua in Transilvania si dupa amiaza in zona montana cad averse ce pot fi moderate cantitativ.a

In sud, se racoreste putin si aici dar tot mai pot fi la amiaza 34-35 de grade in Oltenia si sud-vestul Munteniei. 34 de grade la Craiova, 35 la Giurgiu, 30 la Ploiesti. Spre seara vin nori si ploi asociate cu vint, descarcari electrice si izolat grindina.

Si in Dobrogea vremea devine instabila spre seara dar mare parte din zi va fi frumoasa si calda. 30 de grade maxima la Tulcea si 29 la Constanta.

In Moldova, se schimba vremea, se raceste, in special in partea de nord a regiunii: 22 de grade maxima la Suceava, 26 la Iasi si Bacau si 27-29 de grade in sudul regiunii. Local vor fi ploi in prima parte a zilei in jumatatea de nord si seara averse si descarcari electrice in cea de sud.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>