Published On: mie, iul. 26th, 2017

Vremea instabila continua / Jumatate de tara e sub cod galben de ploi, vânt puternic si grindina

Atentionarea vizeaza judetele Suceava, Botosani, Harghita, Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Brasov, Covasna, Vrancea, Galati, Arges, Dâmbovita, Prahova, Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Teleorman, Ilfov, Sibiu, Valcea si municipiul Bucuresti.

Potrivit meteorologilor, in intervalul mentionat, in Muntenia, Moldova si local in Carpatii Orientali si Meridionali, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie si grindina.

In intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi 20-25 l/mp si punctiform 50-60 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala in dupa-amiaza zilei de miercuri (26 iulie) si in zona Carpatilor Meridionali si a Muntilor Banatului, iar in Dobrogea, indeosebi in a doua parte a zilei de joi (27 iulie) si in cursul noptii de joi spre vineri (27/28 iulie).

“Ziua de miercuri va aduce din nou instabilitate atmosferica in special in partea est a tarii, iar in Capitala incepând de la orele serii. Practic, astazi, pe timpul zilei, in Bucuresti, vremea se va mai indrepta si vom avea temperaturi de 30 de grade. Dupa lasarea serii va reveni instabilitatea atmosferica si temperaturile scad. Vor fi averse, intensificari ale vântului, descarcari electrice.

La nivel national, nu vom avea nicaieri canicula, valorile termice situându-se undeva in jurul valorii de 32-33 de grade Celsius. Incepând din a doua parte a zilei, spre seara, vremea se va schimba in jumatatea de est a tarii, unde vom avea vreme instabila", a spus specialistul ANM.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>