Published On: lun, iul. 10th, 2017

Vremea capricioasa pune stapanire pe Romania / Saptamana incepe cu canicula si se termina cu furtuni si vijelii

In aceasta saptamana vremea capricioasa se intoarce in Romania. Inceputul saptamanii debuteaza cu temperaturi caniculare, cu maxime de 37 de grade Celsius, la umbra, iar disconfortul termic va fi din ce in ce mai accentuat in mai multe zone din tara. De miercuri, canicula este inlocuita de un val rece, motiv pentru care in zona mai multe zone din tara se vor instala furtunile.

"Luni dupa amiaza temperaturi de peste 35 de grade in partea de sud-vest a tarii, acolo si indicele temperatura-umezeala va depasi acel prag critic de 80 de unitati. Temperaturi in schimb in crestere si in celelalte zone. Varful acestei perioade, la nivelul intregii tari, va fi ziua de marti, atunci cand in aproape toata tara, temperaturile maxime vor trece de 30 de grade, iar in Crisana, Banat, in sud-estul Transilvaniei, in Oltenia, in buna parte din Muntenia asteptam temperaturi maxime de 35-37 de grade, iar pentru zona Banatului posibil in jur de 38 de grade. Miercuri va interveni o schimbare semnifiativa in evolutia vremii in sensul ca patrunderea unui val mai rece va determina in partea de vest, centru si nord a tarii pe de o parte, scaderea valorilor de temperatura pe de alta parte, aparitia cu o frecventa mult mai mare a fenomenelor de instabilitate. Evident vorbim de averse cu caracter torential, intensificari ale vantului, chiar vijelii putem astepta si caderi de grindina. Noptile raman cu temperaturi ce vor crea in continuare disconfort, 22 de grade temperatura minima, cel putin in partea centrala a Capitalei, iar ploi asteptam incepand din dupa-amiaza zilei de miercuri pentru ca mai apoi si aici temperaturile sa scada simtitor si sa nu mai treaca in unele dupa-amieze de 26, 27 de grade", a declarat, pentru MEDIAFAX, meteorologul Teodora Cumpanasu.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>