Published On: mar, iul. 4th, 2017

Vasile Stefan Ciochina, fostul director de la DSP Braila si actualmete director DSP Botosani, a fost gasit incompatibil de ANI

Agentia Nationala de Integritate a anuntat marti ca a depistat noi cazuri de incompatibilitate, printre acestea fiind si cel al directorului unei institutii botosanene. Este vorba de medicul Gabriel Vasile Stefan Ciochina, directorul Directiei de Sanatate Publica Botosani, fost director al institutiei omonime din Braila, sustine Stiri.Botosani.Ro.

Potrivit inspectorilor de integritate, in perioada 6 iulie 2015 – 18 ianuarie 2016, Gabriel Vasile Stefan Ciochina a detinut simultan functia de Director executiv al Directiei de Sanatate Publica a judetului Braila și pe cea de medic stomatolog la S.C. S&G Dent S.R.L., incalcand astfel dispozitiile legale.

Potrivit ANI, directorul DSP Botosani a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiaza – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

"Stiu de aceste demersuri ca urmare a unui control realizat de Corpul de Control al ministrului sanatatii la Braila, in anul 2015, insa am facut trimitere la Legea Sanatatii care arata ca functionarii publici, angajati ai Ministerului sau ai Directiilor de Sanatate Publica, pot sa-si desfasoare activitatea profesionala cu respectarea unor conditii, conditii pe care eu le-am respectat si le-am aratat acest lucru prin documentatia pe care le-am trimis-o atunci, dar la care nu am mai primit niciun raspuns. Bineinteles ca voi contesta decizia ANI", a spus directorul DSP Botosani.

Norma legala incalcata: art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit caruia "Functionarii publici, functionarii publici parlamentari si functionarii publici cu statut special pot exercita functii sau activitati in domeniul didactic, al cercetarii stiintifice, al creatiei literar-artistice. Functionarii publici, functionarii publici parlamentari si functionarii publici cu statut special pot exercita functii in alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt in legatura directa sau indirecta cu atributiile exercitate ca functionar public, functionar public parlamentar sau functionar public cu statut special, potrivit fisei postului".

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>