Published On: mar, iul. 11th, 2017

Un judecator cere desfiintarea DNA – Gheorghe Morosanu: ” DNA a nenorocit oameni, a distrus familii, a tulburat grav activitatea in economie, administratie si politica”

OLYMPUS DIGITAL CAMERADNA este o institutie stalinista si represiva, care a nenorocit oameni, a distrus familii, a produs grave prejudicii economiei, administratiei si politicii din Romania, si care a afectat poate iremediabil increderea in Justitie. DNA este un organism nociv si criminal care trebuie desfiintat. Este opinia lui Gheorghe Morosanu (foto), fost judecator si fost presedinte al Judecatoriei Bicaz, un magistrat apreciat pentru pozitiile sale publice si pentru felul sau de a gandi liber. Un  magistrat care a facut gestul de a-si cere scuze unui petent intr-o incheiere de indreptare a unei erori materiale. Ceea ce a deranjat extrem de mult CSM, fapt pentru care s-a trecut la represalii impotriva lui Morosanu, acesta fiind sanctionat disciplinar.

Gheorghe Morosanu a analizat in termeni extrem de duri, dar cat se poate de corect, ceea ce se intampla de ani de zile la DNA. Analiza se regaseste intr-un text trimis jurnalistilor de la Lumeajustitiei.ro, intitulat sugestiv "Demisia DNA". Un text in care fostul judecator arata ca "demisia ori demiterea baschetbalistei nu ajuta cu nimic", fiind nevoie de masuri mult mai ferme.

Iata textul fostului judecator Gheorghe Morosanu:

" Demisia DNA

Demisia ori demiterea baschetbalistei nu ajuta cu nimic.

In sistemul actual, e foarte posibil ca in locul ei sa vina o persoana idem, plus/minus, cu ceva nuante.

De ce? Foarte simplu: pentru ca, in sistemul actual, inlocuitorul ar fi fost rodul unei negocieri, nu numai intre presedinte si prim-ministru, cum a fost ante, ci a unei targuieli mult mai complexe, acum fiind implicati: primul secretar Dragnea, SRI, CSM, ambasade si chiar presedinti euro-atlantici. Adica toti cei care, dinauntru si dinafara, apara de zor independenta justitiei.

Si-atunci, care e solutia, domnu Geo?

Am zis mai zilele trecute, repetand ceea ce tot spun si scriu de ani buni, ca in toate structurile justitiei, ca si in altele, se impune a se institui sistemul alegerii conducatorilor de catre colectiv, ca si autoreglarea in adunarile generale a chestiunilor profesionale si deontologice.

Ei bine, singur ma corectez, la modul cel mai sever: in cazul DNA aceasta solutie nu este suficienta.

DNA a fost croita din start, ori a devenit in cel mai scurt timp, o strutura politica, politizata, stalinista, represiva – mai vreti? mai puneti de la voi orice epitet, tot ce e mai rau.  A nenorocit oameni, a distrus familii, a tulburat grav activitatea in economie, administratie si  in politica. A tulburat grav, foarte grav si greu remediabil intr-un termen onest, increderea in justitie, insasi lozinca 'DNA/ sa vina sa va ia!' impingand Romania intr-o isterie a celor care vor 'sange', linsaje ca in Far-West, eventual executii tip 'procesul' Ceausestilor.

Si mai e ceva: acest sistem politico-judiciar de-a dreptul mafiot – sa nu ezitam sa pronuntam cuvintele adecvate- s-a construit intr-o mare bataie de joc la adresa tuturor procurorilor – o profesie atat de respectabila si de importanta.

Si-atunci?

Solutia este foarte simpla, desi nu-mi fac iluzii ca va fi simplu de aplicat.

Un organism atat de nociv si de criminal trebuie desfiintat. Nu trebuie sa existe trei feluri de procurori, cum nu sunt trei feluri de judecatori. Trebuie sa fie un singur fel de procurori, departajati doar pe grade de jurisdictie, si, foarte important, specializati pe materii cum ar fi infractiunile bancare, financiare, spalare de bani si altele.

Trebuie redate societatii NORMALITATEA, increderea si prezumtiile elementare.

Toate acestea nu sunt posibile atata timp cat sefii justitiei sunt desemnati prin 'negocieri' de catre un sef de partid condamnat (chiar daca abuziv, prin presiune DNA), un prim ministru de conjunctura, un ministru al justitiei  'conferentiar' si mai ales un presedinte timorat, timorabil si puscariabil.

Mai la concret, masuri:

-Parlamentul sa ia la "la mana" toata pleava de ordonante care au nenorocit tara, iar cand ajunge la ordonanta DNA sa o respinga scurt (ce sa fac, dau si eu indicatii parlamentului cum a dat marele presedinte, in prima zi de mandat);

-Printr-o lege de trei fraze sa se instituie sistemul democratic de alegere a conducatorilor din toate structurile de parchet si justitie de catre colectivele respective;

-serviciile de intelligence sa fie dirijate fain-frumos sa-si vada de treaba lor;

-ambasadele si presedintiile europene si transatlantice sa fie informate cu toata gentiletea diplomatica despre faptul ca Mafia s-a nascut in Italia, a traversat Europa, apoi Atlanticul, unde a cucerit America si a jonctionat cu Mafia rusa, ca Romania este un stat de drept care isi rezolva problemele la fel de usor sau de greu ca toate celelalte.

In aceste conditii, demisia/demiterea baschetbalistei nici nu mai prezinta vreo importanta. Pigmeii, oricat ar fi de masivi si de agresivi, se ratacesc in praful stelar al istoriei".

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>