Published On: joi, iul. 13th, 2017

Tudose, ultimatum pentru doi ministri: “Au termen pana la 20 septembrie sa pregateasca simplificarea procedurilor pentru fondurile europene”

Dupa finalul intalnirii de lucru de miercuri cu vicepremierul Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, si cu ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, premierul Mihai Tudose a spus ca va urmari personal efortul de imbunatatire a absorbtiei fondurilor europene, precizand ca acesti bani sunt necesari pentru a sustine cresterea economica.

Seful Executivului a cerut celor doi ministri sa pregateasca, cu prioritate, pana la 20 septembrie, simplificarea tuturor procedurilor necesare pentru absorbtia fondurilor europene.

"Voi urmari personal tot acest efort de imbunatatire a absorbtiei fondurilor europene. Avem nevoie de acesti bani pentru a sustine cresterea economica. Ministrii au tot sprijinul meu pentru a debloca sau accelera lucrurile, astfel incat sa recuperam intarzierile", a declarat Tudose, citat de Agerpres.

De asemenea, seful Guvernului a cerut ministrilor Shhaideh si Plumb sa se asigure ca procedurile necesare pentru inceperea constructiei celor trei spitale regionale pot fi finalizate pana la sfarsitul acestui an, astfel incat lucrarile sa inceapa de anul viitor, conform celor discutate si marti la Bruxelles, se mai arata in comunicat.

Marti, premierul Mihai Tudose a afirmat, la Bruxelles, vorbind despre fondurile europene, ca in aceasta saptamana s-a reusit deblocarea a 600 de milioane de euro.

"O veste buna este ca (…) s-a reusit ca, saptamana aceasta, sa se deblocheze 600 de milioane de euro prin acele celebre autoritati de management, care incep sa fie validate. E un prim semn bun. (…) De la 1 ianuarie, incercam sa descalcim si sa implementam aceste lucruri dupa guvernarea din 2016, care a avut absorbtie (…) zero si n-am gasit nicio autoritate de management in functiune", a declarat Tudose.

El a facut referire si la deblocarea fondurilor pentru proiectul care vizeaza construirea a trei spitale regionale.

"Asteptam proiectul de la Banca Europeana de Investitii pana in septembrie. (…) Angajamentul nostru este ca din septembrie pana la terminarea anului sa terminam si noi procedurile de achizitie publica, pentru ca, de la anul, sa inceapa lucrarile efectiv", a mai spus Tudose.

Sursa foto: Agerpres

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>