Published On: mie, iul. 5th, 2017

Strainii vor sa cumpere Insula Mare a Brailei / O astfel de tranzactie ar fi de ordinul milioanelor de euro

Mai multi investitori nemti, britanici si arabi cauta sa cumpere afaceri agricole in Romania, pe radarul lor intrand si compania Agricost din Braila, care cultiva cereale si seminte oleaginoase pe o suprafata de circa 56.000 de hectare in Insula Mare a Brailei.

O  astfel de tranzactie ar fi de ordinul sutelor de milioane de euro. Agricost este al doilea cel mai mare cultivator de cereale din Romania dupa cifra de afaceri obtinuta anul trecut, vanzarile sale fiind depasite doar de Agro-Chirnogi care apartine de grupul Maria, o companie detinuta de mai multi oameni de afaceri libanezi. Ca suprafata cultivata insa, Agricost nu are competitori. Compania, cu afaceri de 86 mil. euro, este detinuta de Constantin Dulute. Compania are una dintre cele mai bune marje de profit din agrobusiness, de peste 17% anul trecut, dupa ce a raportat un castig net de 15 mil. Euro, potrivit Ziarului Financiar.

Agricost Insula Mare a Brailei reprezinta cea mai mare ferma vegetala din Uniunea Europeana, avand in exploatare peste 56.000 de hectare arendate de la Agentia Domeniilor Statului. O asa suprafata le face cu ochiul investitorilor straini care, sustine Ziarului Financiar, au facut oferte pentru preluarea afacerii agricole – informeaza Agrointel.ro

“Terenul este al statului, nici noi nu avem cum sa intram in proprietatea lui, de aia nici nu suntem vanati asa tare de investitorii straini. Nu avem de gand sa vindem, dar este o chestiune de business fiecare face cum crede, isi conduce business-ul cum poate”, a declarat pentru presa centrala Lucian Buzdugan.

Inginerul a admis insa ca Agricost este in cautarea de parteneri pentru a intra pe noi linii de business care sa aduca valoare adugata productiilor obtinute.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>