Published On: mie, iul. 5th, 2017

Soseaua Focsani va fi modernizata / Valoarea proiectului este de aproximativ 6.500.000 lei

Saptamana trecuta, in cadrul sedintei ordinare CLM, consilierii locali au aprobat in unanimitate indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea Soselei Focsani, intre strada Comuna din Paris si Soseaua de Centura. Valoarea acestui proiect se ridica la aproximativ 6.500.000 lei, cu TVA. Majoritatea sumei va veni din visteria Primariei Braila, dar se poate accesa si un program guvernamental pentru o partea din suma. Modernizarea si reabilitarea tronsonului respectiv a fost una dintre cerintele chinezilor care vor deschide o fabrica de produs corpuri de iluminat in locul fostului complex comercial Armonia. Termenul de executie al lucrarilor este de 12 luni si acestea vor incepe in 2017, urmand sa fie finalizate anul viitor.

“In urma examinarii vizuale, s-a constatat ca strada prezinta o structura rutiera flexibila, in stare avansata de degradare, avand gropi, valuri, fisuri si faiantari, ceea ce face ca traficul rutier in aceasta zona sa se desfasoare cu mare greutate, mai ales in perioadele cu precipitatii.

Prin modernizarea Soselei Focsani, tronsonul cuprins intre strada Comuna din Paris si Soseaua de Centura, se va asigura o buna conexiune cu reteaua de strazi a municipiului Braila, imbunatatirea capacitatii portante a drumurilor, reducerea gradului de poluare a mediului, marirea capacitatii portante a sistemului rutier pentru traficul actual si cel de perspectiva, economisisrea timpului si a carburantilor, precum si reducerea costurilor de operare a autovehiculelor. Pe tronsonul situat intre Soseaua de Centura si intersectia cu strazile Magaziilor – Al. Vlahuta se va studia posibilitatea largirii carosabilului existent (2 benzi, cate una pe sens) la 4 benzi de circulatie, cu aceeasi configuratie ca pe tronsonul cuprins intre strazile Magaziilor – Al Vlahuta  si str. Comuna din Paris”, se arata in documentatia prezentata consilierilor municipali.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>