Published On: mie, iul. 12th, 2017

Simona Halep a ratat din nou sansa de a deveni numarul 1 mondial / Romanca a pierdut in sferturi la Wimbledon

Simona Halep, locul 2 WTA si cap de serie numarul 2, a ratat, marti, calificarea in semifinalele turneului de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, si sansa de a deveni noul lider al clasamentului mondial al jucatoarelor profesioniste de tenis (WTA). Romanca a fost invinsa in sperfurile de finala de favorita publicului, britanica Johanna Konta, locul 7 WTA si favorita 6 a competitiei, scor 7-6 (2), 6-7 (5), 4-6.

Halep a inceput bine meciul si in primul set a facut rapid 2-0, dupa care s-a distantat la 4-1. Au urmat, insa, trei game-uri castigate la rand de Konta, iar cele doua jucatoare si-au facut apoi serviciul pana la tie-break. In tie-break, Simona a practicat un joc solid si s-a impus cedand doar doua puncte, dupa 51 de minute.

Setul al doilea a mers cap la cap pana in tie-break, fiecare dintre jucatoare castigandu-si serviciul. In tiebreak, la scorul de 4-4, romanca a reusit sa faca un minibreak si a urmat la serviciu. Din pacare, si-a pierdut ambele servicii, iar Konta si-a ajudecat al doilea set dupa ce a trei puncte la rand, scor 7-5 in tie-break.

In setul decisiv, britanica a reusit break-ul la scorul de 3-2, iar Halep nu a putut sa recupereze deficitul. Urmatoarea adversara a britanicei va fi americanca Venus Williams, in varsta de 37 de ani. Americanca, locul 11 WTA si cap de serie numarul 10, a trecut in sferturi de jucatoarea letona Jelena Ostapenko, locul 13 mondial si favorita 13, scor 6-3, 7-5.

Din pacate si acest meci s-a desfasurat la fel ca si finala de la Roland Garros pe care Simona a pierdut-o in fata letonei Jelena Ostapenko. Dupa un prim set solid, in seturule doi si trei, Simona a cedat initiativa si practicat un joc de asteptare al greselei adversarei, in special in momentele decisive.

Halep va primi 314.394 de euro si 430 de puncte WTA pentru participarea in sferturi. Prezenta in semifinalele probei feminine de simplu de la Wimbledon este premiata cu 628.789 de euro si 780 de puncte in ierarhia mondiala. La editia din 2016, Simona Halep a fost eliminata tot in sferturi. Cel mai bun rezultat al ei la Wimbledon este prezenta in semifinale, in 2014.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>