Published On: lun, iul. 24th, 2017

SFARSITUL pentru Dragnea in PSD: “Cine preia sefia”

Tensiunile si conflictele din ultima perioada au generat neincredere din partea liderilor PSD pentru Liviu Dragnea, e concluzia trasa de Stelian Tanase pe blog-ul sau. "Este limpede ca se pune problema succesiunii lui Dragnea la sefia PSD. Are inca sustinatori in retelele politice si de afaceri din PSD. Dar pentru multi, el si-a atins limita.", a scris analistul politic.

"Nici un partid nu a venit la putere dupa 1989 pe cai atit de mari ca PSD in decembrie 2016. A primit tara si bugetele ei pe tava dupa ce mitraliase corpul electoral cu promisiuni fara precedent. Lumea a votat hipnotizata pentru salarii marite, pensii, scutiri de taxe, locuri de munca, pentru lapte si miere. Avind in vedere victoria categorica si formarea unei majoritati parlamentare confortabile, era de asteptat sa urmeze o guvernare solida si clara, cu directie. Programul propus in campanie nu avea nicio opreliste pentru a fi indeplinit. Este si ce ne-a asigurat Liviu Dragnea in decembrie/ianuarie. Atunci parea printre pesedisti cel putin soarele de pe cer plus Mesia. Am fost asigurati ca exista un calendar ferm, o lista de masuri, legi care urmau sa fie trecute prin Parlament etc. PSD parea un partid hotarit, cu solutii pentru Romania, un partid care stia ce vrea.

Ce a urmat dupa cistigarea alegerilor!? O telenevola de cel mai prost gust si o debandada politica. In rolul principal in toate episoadele – un anume Liviu Dragnea, starul incontestabil al PSD. Sub mina lui ferma popularitatea PSD a declinat puternic, imaginea liderului de asemenea. Dintr-un invingator adulat a devenit un personaj controversat. A acumulat deja destule bile negre. Pe linga criza de autoritate, PSD se infrunta cu incapacitate cronica de a guverna si de a se tine mai ales de promisiunile facute. Azi se vede cu ochiul liber ca programul electoral era total nerealist, o suma de promisiuni goale facute cu scopul de a prosti lumea si de a aduna voturi. Cind a preluat guvernarea s-a vazut ca liderii PSD nu stiau deloc ce sa faca cu ea. Piatra de moara de gitul partidului fiind exact promisiunile desantate din toamna 2016. Spectrul unui esec grav se vede la orizont.

Asta a generat tensiuni si conflicte in interiorul PSD pe temele – kto kogo, cine raspunde, cine e vinovat !? Peste acestea s-au suprapus psihodramele lui Liviu Dragnea care a vrut sa foloseasca puterea dobindita pentru a-si rezolva – paralegal – problemele din justitie. Ordonanta 13 este exemplul cel mai bun. Demersurile lui nu au incetat nici dupa aceea. Un alt exemplu este demolarea guvernului Grindeanu impus chiar de el, alcatuit din minstrii lui. Altul, mai grav, este patronarea continua si la vedere a guvernului. O atitudine care nu face decit sa scada autoritatea primului ministru, ca e Grindeanu sau Tudose si a guvernului in exercitiu, cind ar trebui sa faca pe dos – sa ii intareasca autoritatea.

Pe acest fond, asistam la un razboi in culise dintre diferite factiuni, dintre diversi lideri. Pro si contra Dragnea in esenta. Contestatia si framintarile la virful PSD cresc cu fiecare zi. Multi traiesc in trecut, imbatati de victoriile electorale din 2016. Altii – mai realisti – privesc ingrijorati spre 2018-19-20, ani electorali. Daca nu se face o cotitura, PSD va suferi un esec de proportiile victoriei de anul trecut. Este limpede ca se pune problema succesiunii lui Dragnea la sefia PSD. Are inca sustinatori in retelele politice si de afaceri din PSD. Dar pentru multi, el si-a atins limita. De aici incolo de nevoie de un alt tip de lider, spun ei. Intii de toate unul european. Pe scurt in PSD se cauta un lider – mai urban ( mai putín rural), mai democrat ( mai putín dictator), mai obiectiv in luarea deciziilor( mai putin personal ), mai cumpanit ( mai putin tentat de aventurismul politic)T, a scris Stelian Tanase pe blog.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>