Published On: mar, iul. 11th, 2017

Se anunta un noul val de scumpiri / Pretul carburantilor ar putea creste in aceasta vara

Motorina si benzina s-ar putea scumpi in urmatoarea perioada din cauza cererii tot mai mari de petrol la nivel mondial, dar si a scaderii ofertei.

Accelerarea cererii de petrol la nivel mondial si reducerea ofertei din partea Organizatiei tarilor exportatoare de petrol (OPEC) ar putea impinge preturile la titei pana la 60 de dolari pe baril inainte de sfarsitul anului, potrivit unui raport al Barron's, citat de Reuters.

Analiza arata ca in ultimele saptamani pretul barilului de petrol a scazut pana la 44 de dolari.

Expertii prognozeaza noi cereri record de petrol, de pana la 97,3 milioane de barili pe zi in 2017, un nivel record, de la 96 de milioane in 2016, determinata in mare masura de tarile emergente cum ar fi China si India. In acelasi timp, reducerea ofertei OPEC de aproximativ 0,7 milioane de barili pe zi fata de media din 2016 ar trebui sa determine cresterea pretului inainte de sfarsitul trimestrului.

Un declin al stocurilor globale de petrol a inceput odata cu acordul OPEC, iar in cadrul studiului se preconizeaza ca va continua la un ritm accelerat pana la sfarsitul acestui an. Bineinteles, totul se va resimti in pretul carburantilor de la pompa.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>