Published On: lun, iul. 17th, 2017

Roger Federer, o lengenda vie / Elvetianul continua sa scrie istorie dupa ce a castigat pentru a opta oara Wimbledon-ul

Federer l-a invins, in finala, cu scorul de 6-3, 6-1, 6-4, dupa o ora si 41 de minute, pe croatul Marin Cilic, al saptea favorit al competitiei si pozitia a sasea in ierarhia mondiala, noteaza News.ro.

Elvetianul in varsta de 35 de ani a castigat al 19-lea turneu de Grand Slam al anului si al optulea la Wimbledon, unde s-a mai impus in 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009 si 2012.

Roger Federer a devenit a cincilea jucator care castiga la Wimbledon fara sa piarda vreun set, dupa Donald Budge (1938), Tony Trabert (1955), Chuck McKinley (1963) si Bjorn Borg (1976).

Un moment emotionant al finalei a fost cand croatul Marin Cilic a izbucnit in plans, la finalul jocului. "Nu ma dau batut niciodata. Am dat tot ce am putut, dar asta e tot ce pot”, a afirmat sportivul, noteaza The Telegraph.

"Este crud sa nu te simti bine in finala, dar ar trebui sa fii mandru, Marin. Ai facut un turneu incredibil. Esti un erou. Este magic sa castig aici fara set pierdut, este prea mult! Nu stiu – poate o sa imi iau inca sase luni de pauza. Nu stiu daca as reusi sa mai revin la fel de spectaculos, este incredibil ce mi se intampla. Nu eram sigur ca voi reveni intr-o finala aici, dupa ce s-a intamplat. Dar am reinceput sa cred si acum, sunt aici. este foarte special, pentru ca este o sarbatoare a tenisului. Sper ca nu este ultimul meu meci aici – vreau sa vin aici anul viitor pentru a incerca sa imi apar cuvintele", a spus Federer la finalul meciului.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>