Published On: mar, iul. 11th, 2017

Primaria Braila a castigat razboiul impotriva Curtii de Conturi pentru salvarea sportului brailean

Luni, 10 iulie, la 20 de ani de la infiintarea HC Dunarea Braila, echipa a primit un cadou extraordinar. Primaria Braila a primit, dupa mai bine de jumatate de an, un raspuns favorabil la contestatia facuta la controlul Curtii de Conturi Braila, in urma caruia Primaria Braila era obligata sa opreasca orice fel de finantare a sportului de performanta. In cadrul unei conferinte de presa la care au fost prezenti atat oameni din angrenajul echipei, precum noul antrenor Florentin Pera, capitanul echipei, Elena Voicu si jucatoarea venita in aceasta vara, Cristina Nan, dar si liderii Brailei, primarul Marian Dragomir si presedintele CJ Francisk Chiriac, a fost facuta publica aceasta veste extraordinara.

„Comisia apreciaza ca alocarea s-a realizat prin prisma respectarii legislatiei specifice domeniului de activitate, precum si a celei cu caracter general. Comisia constata ca in actul de control nu s-au facut referiri la modul de fundamentare, dimensionare si utilizare a fondului alocat din bugetul local, la respectarea conditiilor stabilite prin contractele de asociere incheiate intre parti, la modul de gestionare de catre structurile asociative a sumelor alocate din bugetul local, astfel nu se poate sustine ca platile sunt nelegale sau ca s-au produs prejudicii bugetului local, atata timp cat exista prevederi legale care recunosc dreptul de asociere al consiliilor locale si judetene cu anumite cluburi sportive in vederea finantarii acestor activitati”, se arata in documentul primit de la Curtea de Conturi Bucuresti.

Primarul Dragomir s-a aratat foarte fericit de aceasta decizie a Curtii de Conturi Bucuresti. Acesta a spus ca dupa perioada de incertitudine creata de Curtea de Conturi Braila, care a considerat ca finantarea sportului de performanta s-a facut ilegal, se va intra pe un fagas normal al lucrurilor. Acesta a incheiat spunand ca Primaria va ramane in continuare un sustinator al sportului brailean.

“Pentru noi, Primaria Municipiului Braila, astazi este o zi deosebita. E un raspuns favorabil noua. Putem spune ca, dupa o perioada de incertitudine, s-a dovedit ca toate acele lucruri pe care cei de la Curtea de Conturi din Braila le-au spus despre finantarea sportului din Braila nu au fost adevarate. Se dovedeste cu aceasta ocazie ca toate platile au fost legale. In urma primirii acestui raport, putem sa spunem ca Primaria a castigat lupta cu cei de la Curtea de Conturi Braila si va finanta in continuare activitatile sportive, asa cum le-a finantat si pana in prezent. Ne pare foarte rau ca sportul brailean a trebuit sa treaca printr-o astfel de situatie, ca unii dintre angajatii Primariei nu au dormit nopti in sir, gandindu-se la sumele pe care trebuie sa le dea inapoi daca raspunsul era nevaforabil”, a spus Marian Dragomir.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>