Published On: mie, iul. 19th, 2017

Premierul Tudose l-a demis pe seful ANAF / Tudose: “Nu mai vreau sa vad mascatii alergand dupa batranele cu patrunjel prin piata”

Bogdan Stan, seful ANAF si apropiat al lui Liviu Dragnea, a fost demis marti de catre premierul Mihai Tudose, in locul sau fiind numita Mirela Calugareanu, se arata in deciziile publicate in Monitorul Oficial.

In Monitorul Oficial a fost publicata decizia de numire a Mirelei Calugareanu in functia de presedinte, cu rang de secretar de stat, al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. Tot din ordinul premierului Tudose, Bogdan-Nicolae Stan a fost eliberat din functia de sef ANAF, arata Mediafax.

Mirela Calugareanu a fost director executiv Colectare in cadrul Directiei Generala Regionala a Finantelor Publice Bucuresti.

Stan a fost numit sef ANAF in luna ianuarie 2017, dupa demisia lui Dragos Doros din fruntea institutiei.

Premierul Mihai Tudose a declarat in data de 10 iulie, dupa sedinta coalitiei de guvernare, ca urmatoarea analiza „pe cifre” a activitatii ANAF, condusa in prezent de Bogdan Stan, va avea loc peste o luna.

Tudose a avut doua runde de discutii cu ANAF-ul, Antifrauda si Ministerul de Finante, dupa numirea sa ca sef al Executivului, in cadrul carora a identificat un set de solutii.

“Incepand de la partea de informatizare completa a ceea ce inseamna sistemul financiar-fiscal din Romania si ajungand la masuri de eficientizare de la colectare a TVA pana la niste masuri mai stricte in ceea ce priveste partea de marfuri de contrabanda. Eu cred ca vor creste (colectarile la buget – n.r.). Asta a fost discutia. Nu plecam a priori cu gandul de dat afara oameni si de adusi altii, ci pur si simplu au primit niste teme, au primit o fisa de parcurs, daca si-o respecta, toata lumea este multumita. (…)In ultimele doua saptamani am asteptat de la fosta conducere a ANAF niste masuri care sa dea un nou impuls unui anumit tip de disciplina financiar-fiscala, pe care eu am cerut-o din prima zi de mandat. Am spus ca imi doresc sa reprezint un stat puternic, prietenos cu cetatenii onesti. Am cerut de la ANAF o strategie pentru o colectare buna, nu o strategie tip western, sa mai vedem mascati alergand dupa batranele cu patrunjel prin piata si nici apasand foarte tare cu bocancul tocmai pe cei cinstiti, din dorinta de a mai stroarce ceva de la ei. Nu a fost o conducere rea, dar nu a fost o conducere care sa duca lucrurile pana acolo unde puteau fi duse", a spus Mihai Tudose.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>